Bătrână lăsată fără economii prin metoda „accidentul”

27 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Duminică, în jurul orei 05:30, Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesizată de un bărbat din municipiu că, în jurul orei 04:30, o vecină a sa, în vârstă de 77 de ani, a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune.

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit faptul că femeia a fost apelată pe telefonul fix de o persoană care s-a prezentat a fi „nora” ei, care i-a relatat că a căzut în baie şi a suferit o fractură de coloana vertebrală, rămânând paralizată. „Nora” a transferat convorbirea unui bărbat care s-a prezentat a fi „medic”, care i-a solicitat hunedorencei bani pentru a-i „opera de urgenţă” nora.
În scurt timp persoana vătămată s-a întâlnit în faţa locuinţei cu un bărbat pe care nu îl cunoştea, căruia i-a dat o pungă cu 41.000 de lei.
După ce a constatat că a fost înşelată, femeia s-a adresat poliţiştilor, care au întocmit dosar de cercetare penală şi efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.
În aceeaşi dată, poliţiştii hunedoreni au fost sesizaţi de o altă femeie din municipiul Hunedoara că a fost apelată telefonic, sub acelaşi pretext, de persoane necunoscute, care i-au solicitat o sumă importantă de bani. În acest caz, femeia a fost vigilentă şi şi-a dat seama că poate fi victima unei infracţiuni de înşelăciune, motiv pentru care nu a dat curs solicitării. Aceasta s-a adresat poliţiştilor, care efectuează cercetări, în acest caz, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la înşelăciune. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hărău: a început modernizarea drumurilor comunale din bani europeni

Banii europeni aduc la Hărău posibilitatea asfaltării unor drumuri de interes local, astfel de demers implicând sume considerabile, care ar...

Plata prin SMS a parcărilor din Piaţa Cetăţii şi de la „Aqualand” a devenit funcţională

Sistemul de plată electronic a parcării, în Piaţa Cetăţii şi la „Aqualand”, din municipiul Deva a devenit funcţional, după o...

Premii pentru gimnaste la Cupa Mondială

Cu destule probleme legate de participarea la competiţiile internaţionale programate în perioada următoare, deoarece unele dintre sportive sunt nerecuperate în...

Închide