Categories: Actualitate

Bătăuşii au încercat o șmecherie dar nu le-a ținut

Au fost condamnați penal pentru că s-au încăierat în centrul localității Hațeg, în urma unor divergențe, totul cul­mi­nând cu o bătaie cu bâte și bolovani în stradă. Unul dintre combatanți a fost atât de rău bătut încât a avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale.

Au fost îndeplinite toate condițiile
Judecătoria Hațeg i-a condamnat pe bătăuși, dar aceștia au făcut apel la Curtea de Apel Alba Iulia. Au motivat faptul că nu s-a stabilit cine este cel care a lovit victima încât să o bage în spital, dar completul de apel a avut o replică ne­așteptată pentru inculpați. Instanța a arătat că legea spune că ”dacă în cursul încăierării s-a cauzat o vătămare cor­po­rală uneia sau mai multor persoane şi nu se cunoaşte care dintre participanţi a pro­dus urmările, se aplică tuturor pe­deap­sa închisorii de la 1 la 5 ani, cu ex­cep­ţia victimei”. ”Pornind de la aceste pre­vederi legal, Curtea constată că în actul de sesizare s-a reținut că, în urma participării la încăierare, inculpatul/per­soa­nă ­vătămată a suferit leziuni pentru a căror vindecare i s-au acordat un număr de 115-120 zile de îngrijiri medicale. prin urmare, cerința esențială este înde­pli­nită”, susțin judecătorii. Magistrații au mai spus în acest caz că în situația în care apărarea inculpaților vrea să acre­di­teze ideea că probele administrate nu conduc la săvârșirea faptei de către aceștia, acest lucru nu poate determina schimbarea încadrării juridice. Prin ur­mare, apelul celor cinci a fost respins, fiind considerat ca nefondat. fost re­s­pins și apelul celor cinci fiind considerat nefondat.

Amenzi penale usturătoare
Potrivit anchetei, unul dintre cei impli­cați în conflict se afla cu soţia sa şi fiul lor pe terasa unui local din zona centrală a orașului Haţeg. La masa acestora a venit un rival și i-a reproșat o dispută avută în Italia. Un alt bărbat s-a alăturat discuţiei pentru a afla ce se petrece iar de aici s-a ajuns la un conflict în care cei implicați s-au certat între ei, aruncând cu pahare, carafe de sticlă şi scaune, iar unii dintre agresori au folosit bâte. ”În urma con­flic­tului au fost sparte mai multe bunuri de pe terasa localului. Aşadar, raportat la probele administrate se constată că membrii celor două grupuri au participat efectiv în scandal lovindu-se reciproc. Per­soanele implicate în scandal au fost rănite, având nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri me­dicale”, au reținut magis­trații. Ju­de­că­toria Hațeg i-a condamnat pe cei cinci scan­dalagii din cele două tabere la amen­dă penală, în condițiile în care plângerile pentru infracțiunile de dis­trugere au fost retrase de părți. To­tuși, amenzile penale dictate de instanță împotriva celor cinci sunt usturătoare și pleacă de la 7.500 lei și până la 14.500 de lei. (M.Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago