Categories: ComunitateFlash

Bătaie pe zahărul de la UE

Nicoleta Popa

Devenii s-au înghesuit ieri să îşi ridice zahărul de la Uniunea Europeană. Cei care au venit încă de dimineaţă să îşi ia ajutoarele de la UE nu au avut răbdare să le vină rândul şi astfel, au început să se certe.

„Toată lumea se împinge, de parcă le e frică să nu rămână fără zahăr. Stau aici de o jumătate de oră şi încă nu am ajuns la rând. Ce să facem? Suntem săraci, iar aceste patru kilograme de zahăr şi cele 15 kilograme de făină pe care le-am primit deja, sperăm să ne ajungă de sărbători”, a declarat Aurelia Iovan, o pensionară din Deva. Peste 6.500 de deveni sunt aşteptaţi în perioada următoare să îşi ridice cele patru kilograme de zahăr de la Uniunea Europeană. Elena Ivan, şeful Serviciului Public de Asistenţă Socială, a spus că au fost primite 11 tone de zahăr, suficiente pentru toţi beneficiarii din municipiul Deva.

Aproape 54.000 de beneficiari

Făina şi zahărul de la Uniunea Europeană se distribuie în funcţie de listele pe care le întocmeşte Consiliul Judeţean, în urma informărilor primite de la instituţiile deconcentrate. Potrivit hotărârii de guvern, beneficiarii sunt şomerii indemnizaţi, indiferent de suma pe care o primesc de la stat, bătrânii cu pensii sub 400 de lei, persoanele cu venitul minim garantat, dar şi persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii neinstituţionalizaţi. Un număr de 53.905 de persoane din judeţul Hunedoara va primi de la Uniunea Europeană (UE) făină şi zahăr, în cadrul Planului european de ajutoare alimentare, provenind din stocurile de intervenţie comunitare, destinate categoriilor de persoane cel mai defavorizate din România. Spre deosebire de anul trecut-primul an de aplicare a programului european-numărul beneficiarilor din judeţul Hunedoara este de patru ori mai mare. În 2008, 13.200 de hunedoreni au primit de la UE câte 20 kg de făină şi şase kg de zahăr. De mărinimia Uniunii Europene şi a guvernului, vor beneficia 7.469 persoane, care au venitul minim garantat, 11.247 şomeri aflaţi în plată, 19.010 pensionari cu pensii sub 400 de lei şi 16.179 persoane cu handicap grav şi accentuat, care nu sunt instituţionalizate.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

20 de ore ago