Bătaie ca-n filme în Piaţa Centrală Petroşani

Maximilian Gânju

Scandalul dintre un comerciant şi cei care au venit să-şi facă piaţa, a pornit de la faptul că oamenii şi-au parcat maşinile chiar în faţa unor „boxe”, în care comerciantul avea găini. Circul a fost oprit de poliţişti, înainte să se lase cu vărsare de sânge.

Mai mulţi cetăţeni, care veniseră în Piaţa Centrală Petroşani pentru a-şi face aprovizionarea, şi-au lăsat maşinile parcate în spatele pieţei. Le-au parcat chiar în faţa unor cuşti, în care erau adăpostite, găinile şi raţele unui comerciant, venit să-şi vândă orătăniile la piaţă. Pentru că autoturismele îi blocau vederea, comerciantul le-a „împodobit” cu gunoaiele de la containerele din apropiere.
Când şoferii au revenit la maşini şi le-au văzut pline de gunoaie a izbucnit scandalul. Ambele părţi s-au războit cu ce le-a căzut în mâini, dar principala armă au fost bolovanii de pe caldarâm. „Aici nu este parcarea interzisă şi sunt oameni care nu ştiau că şefii de la piaţă au mutat găinile aici şi şi-au parcat maşinile. Omul cu găinile, supărat că şi-au aşezat maşinile în faţa cuştilor, s-a dus la container, a umplut mai mulţi saci cu gunoi, pe care i-a deşertat pe maşinile oamenilor. Când au revenit proprietarii maşinilor din piaţă, a început scandalul. Au aruncat cu bolovani, s-au strâns de gât. De două ori au chemat poliţia ca să facă ordine. Vina este a celor de la piaţă, pentru că i-au mutat pe cei care vând păsări şi animale vii aici, unde este zonă de aprovizionare”, a spus unul dintre martorii la tărăboi.
Administraţia pieţelor Petroşani spune că a fost nevoită să-i mute pe crescătorii de păsări din cauza reclamaţiilor primite de la familiile care locuiau în blocurile unde era, iniţial, amplasat acest sector. Mutarea este însă provizorie, mai spune şeful pieţei, până când va fi găsit un loc corespunzător. Până atunci însă, scandalurile vor fi la ordinea zilei, cred vânzătorii din Piaţa Centrală.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.