Categories: ActualitateFlash

Băsescu şi Geoană intră în turul doi

Nicolle Ebner

Potrivit exit-poll-urilor prezentate la închiderea urnelor de mai multe institute de sondaje, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, din 6 decembrie, se vor confrunta reprezentanţii PDL şi PSD, respectiv Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Practic, rezultatele, chiar şi parţiale, consfinţesc o realitate politică existentă încă de la alegerile parlamentare de anul trecut.

CCSB: Băsescu şi Geoană intră în turul doi, cu 34,1 la sută, respectiv 30,9 la sută. Candidatul PNL la prezidenţiale, Crin Antonescu, a obţinut 22,1 la sută din voturi, la o diferenţă de 8,8 procente faţă de Mircea Geoană, iar independentul Sorin Oprescu a fost preferat de 3,4 la sută dintre alegători. Kelemen Hunor: 3,6 la sută; C.V.Tudor: 3,6 la sută;INSOMAR: Băsescu şi Geoană, cu 32,8 la sută şi respectiv 31,7 la sută se vor înfrunta pe 6 decembrie pentru funcţia supremă în stat. Potrivit exit-pollului INSOMAR de la ora 19.00, comandat de Realitatea TV, Crin Antonescu (PNL) a obţinut 21,8 la sută, Corneliu Vadim Tudor (PRM) 4 la sută, Kelemen Hunor (UDMR) 3,6 la sută, Sorin Oprescu (independent) ocupă locul şase cu 3,5 la sută, George Becali (PNG-CD) locul şapte cu 1,7 procente. Pe ultimele locuri, Remus Cernea cu doar 0,4 procente, Eduard Manole 0,2 la sută, iar Ovidiu Cristian Iane a fost votat de doar 0,1 la sută dintre alegători, la fel ca şi candidatul Partidei Romilor, Constantin Ninel Potîrcă şi Constantin Rotaru (PAS).CURS: Băsescu, cu 33,72 la sută intră în turul doi cu Geoană-31,44 la sută. Potrivit exit-poll-ului CURS, Crin Antonescu, a obţinut 21,52 la sută dintre voturi, candidatul PRM Corneliu Vadim Tudor a obţinut 4,22 la sută, cel al UDMR Kelemen Hunor 3,26 la sută, iar independetul Sorin Oprescu a fost preferat de 3,18 la sută din alegători. Liderul PNG-CD, Gigi Becali a fost votat de 2 la sută dintre români, iar ceilalţi candidaţi au obţinut 0,65 la sută.

CSOP: Traian Băsescu şi Mircea Geoană se vor confrunta în turul doi al prezidenţialelor, ei obţinând, la votul de duminică, 33,2% şi, respectiv, 30,3%, potrivit unui exit-poll realizat de CSOP şi IRES şi difuzat de B1Tv, după datele înregistrate până la ora 19.00. Locul al treilea este ocupat de Crin Antonescu, 22%. Urmează, pe locul 4, Kelemen Hunor, cu 4,9%. Potrivit sondajului, după Kelemen Hunor urmează Corneliu Vadim Turdor, cu 4% din voturi. Sorin Oprescu ocupă locul al şaselea, cu 3,2% iar George Becali, locul al 7-lea cu 1,5%.

Rezultatele la referendumul pentru Parlament
Potrivit INSOMAR, 85,4 la sută din românii prezenţi la vot au optat pentru reducerea numărului de parlamentari şi 76,5 la sută au votat „DA” pentru un parlament unicameral. Conform datelor oficiale prezentate de Biroul Electoral Central, până la ora 21.00 au votat, la referendum 50,16 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot, ceea ce înseamnă că referendumul poate fi validat.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

20 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

20 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

20 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

20 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

20 de ore ago