Băsescu se întoarce la Cotroceni

Sorina Popa

Curtea Constituţională a decis, ieri, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este invalid, iar Traian Băsescu (foto) va reveni la Palatul Cotroceni. Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată ieri, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, dar că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie validat şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile. Conform comunicatului CC, decizia a fost luată cu 6 voturi la 3.
MESAGERUL HUNEDOREAN a solicitat opiniile unor politicienii din judeţ despre această decizie, catalogată de unii drept istorică.

„Hotărârea trebuie respectată”
„Hotărârea Curţii Constituţionale trebuie respectată. Sunt convins, însă, că Băsescu îşi va da demisia din funcţia de preşedinte, după ce au votat împotriva lui atâţia oameni. Decizia dată a fost luată după ce alţii s-au amestecat în treburile noastre interne. Vizitele făcute de oficiali străini în România nu au fost degeaba, se pare. Dacă Traian Băsescu va putea coabita cu Guvernul, lucrurile vor merge înainte”, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD.

„România nu se regăseşte în afirmaţiile liderilor USL”
„Mă încăpăţânez să rămân sincer şi cinstit, chiar dacă văd că unii politicieni câştigă fiind necinstiţi. Decizia CCR este una normală, deşi ea vine cu o întârziere. Din păcate, liderii USL au făcut declaraţii după anunţul hotărârii CCR, în care România nu se regăseşte. Dacă liderii USL nu vor reuşi să coabiteze şi să se intereseze mai mult de economia ţării, de probleme reale ale românilor, atunci vom asista, în continuare, la ciorovăiala politică de până acum”, susţine Dorin Gligor, liderul PDL din judeţ.

„Crin nu va ajunge niciodată preşedintele ţării”
La rândul său, Mircia Muntean, proaspăt membru al PDL Hunedoara, a declarat „Încă o dată s-a dovedit că Antonescu nu va fi preşedintele României niciodată. Este un eşec total al celor de la Putere. Cei de la USL ar fi trebuit să aştepte, ca lucrurile să decurgă normal, nu să se apuce să-l schimbe pe Traian Băsescu acum. Au cheltuit 100 de milioane de euro pentru asta, leul a slăbit în tot acest timp. Nu e normal”, a declarat Mircia Muntean.

„S-a respectat statul de drept”
„Noi, cei de la Noua Republică Deva, salutăm decizia Curţii Constituţionale. Apreciem că judecătorii au avut curaj să ia o astfel de hotărâre. În acest fel s-a respectat statul de drept. Sperăm că Traian Băsescu va şti să coabiteze cu actuala putere, să avem unitate în ţară. Nu mi se pare însă normal ceea ce au declarat liderii USL, imediat după anunţul făcut de Curtea Constituţională. Băsescu, prin experienţa sa, sigur va da dovadă că poate să coabiteze cu cei de la USL”, a declarat Marius Bota, preşedintele filialei hunedorene a Partidului Noua Republică.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Este adevărat că nu putem să negăm presiunile politice enorme care s-au făcut asupra judecătorilor CCR din partea reprezentanţilor unor organisme din afara tarii organisme pe care liderii PDL le-au informat gresit, caracatita lor si-a intins tentaculele peste tot in lume,adica in favoarea lor. Oare se mai poate spune ca Romania este stat national , independent si suveran? Notiunea de neamestecul in treburile interne ale unui stat nu mai exista.

  • Oare ce rost mai avea sa ceara curtea constitutionala listele actualizate . de ce CCR nu a fost consecventa in termenul de dare a verdictului a tot schimbat s-a jucat cu termenele ca pisica cu soarecele, si-a batut joc de romani nu numai prin decizia data dar si prin faptul ca a pus toate prefecturile pe jar sa trimita cat mai repede listele actualizate, acesti judecatori nu fac cinste Romaniei . Dupa felul cum procedeaza ar trebui desfintata . Rusine lor , nu reprezinta interesele romanilor , ei reprezinta interesele sefului lor Traian Basescu

  • Crin Antonescu a spus ca va demisiona ca el este un om de onoare si de cuvant ,am vazut ieri ca nu mai pleaca din politica ,jalnic acest lider liberal si-a pierdut credibilitatea,la alegerile urmatoare de presedinte voi vota cu Dan Diaconescu.

  • toate institutiile CCR, CSM , ICCJ , DNA,etc trebuie desfintate pentru ca nu apara interesele romanilor si in acest fel s-ar face mari economii la bugetul statului , ar putea creste pensiile mici cu un procent frumusel pentru ca unii dintre acesti judecatori beneficiaza si de pensii foarte mari si salarii Rusine lor si pentru ce s-a intaplat astazi la CSM

  • Domnule "radu"!
    CCR a cerut listele electorale "actualizate la 11 iulie" adica acelea pe care organizatorii referendumului trebuia sa le actualizeze si pe baza carora"pucistii" au organizat referendumul.
    "Prefecturilii" din tara le-a pus la munca "ilegala", primul ministru "copy paste al guvernului Rommaniei si "majestatea sa cacarau I"
    In ce priveste , reprezentativitatea "marinarului", nu mai fiti necajiti, ii va reprezenta pe cei 11 milioane care v-am lasat sa-l dati jos si nu ati putut si pe cei 3 milioane care sunt in "afara" si isi platesc impozitele(adica salarii si pensii pentru alde "cacarai"
    Ce ai invatat 'matale in legatura cu "stat national , independent si suveran? si Notiunea de neamestecul in treburile interne ale unui stat "- era cind citeai la invatamintul politico-ideologic, pe vremea "raposatului" !!!
    Vezi ca am schimbat orinduirea suntem in UE, nu mai exista Tratatul de la Varsovia. E drept ca Putin nu doarme ,il pomenea si ministrul de externe "ilustrul MARGA (da' parca si asta a disparut...)
    :)

  • CACARAU CRIN OFILIT ANTONESCU UN LIPOVEAN MACHITOR DE SPIRT CARE PRIMESTE SALARIUL DE SENATOR PENTRU CHIUL .

  • se intoarce basinescu la cotroceni?
    perfect - vor continua abuzurile, hahaielile jenante si penibile, circul si conflictele nesfarsite, proasta reprezentare a tarii in afara, incalcarea grava a constitutiei etc.
    nu zic ca antonescu o fi cel mai bun om din lume, dar oricum, e mult peste dictator, din toate punctele de vedere.

  • Radu dragu mami- uite cum sta cu neamestecul in treburile interne. Pai -sa zicem ca tu imprumuti bani multi lui Ileana si Gheorghe de peste drum si ei ti-au promis ca intr-un o sa iti restituie suma. Cind a venit scadenta vezi ca treburile intre Ileana si Gheorghe nu stau cum trebuie: scandaluri vesnice, mai intr-o zi Gheorghe gelosu' a vrut sa isi dea foc la casa. Tu stiind ce multi bani ai imprumutat nu cred o sa stai colo si o sa zici- lasa o ca o sa mi de-a ei. Bineinteles ca prima data o sa bati la poarta dragul meu si o sa ii intrebi de sanatate apoi daca vezi ca nu esti luat in seama o sa alertezi vecinii si apoi in final organele de ordine. Cam asa se intimpla si cu neamestecul in treburile interne. Daca am fi un trib cu un petec in fata si unul in spate si am locui intr-o insulita in mijlocul oceanului poate - dar nici acolo-turisti -poluare.

  • In sfirsit sint mindru ca sint roman. Basescu a reusit performanta sa pun un sistem judiciar la punct si care sa lucreze. Toata lauda si admiratia ca a reusit sa puna cu botul pe labe mafiotii astia plini de bani care au secatuit tara. Trebuie sa fii orb sa nu vezi lucrurile astea.

  • Toata lauda si admiratia pentru guvernul Ponta ca a reusit sa puna cu botul pe labe mafiotii astia plini de bani care au secatuit tara Daca nu cadea guvernul PDL-ist continuau mult si bi

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

20 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

20 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

20 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

20 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

21 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

21 de ore ago