Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Bișnițarul cu gumă și se­mințe s-a trans­for­mat în filfizonul trăit și educat în țări aristo­crate. Acum vrea să pre­dea și plebei din re­gi­u­nea cu lămpașe din ne­secătuitul izvor de în­țe­lepciune al său. Gurile rele din capitala regiunii cu lămpașe spun că un tinerel care până mai ieri mâzgălea pereții cu me­saje patriote, pe care nici măcar nu le înțe­le­gea, că în loc să stea la lecțiile de istorie bătea mingea pe maidan, se de­clară soluția salva­toa­re a regiunii. La cât tea­tru joacă, omul s-ar fi putut face la fel de bine actor și poate că ar fi avut succes, pentru că numai din popor nu e. Zvonarii spun că bei­za­deaua s-a și auto­pro­cla­mat candidatul sigur la alegerile de la anul, dar realitatea nu ține cont de prietenia dintre el și unul dintre liderii de par­tid. În realitate, candidat va fi cel care are te­ș­chereaua plină și poate susține două campanii, a lui și a partidului.

 

Răzbunarea e arma prostului, dar zicala nu pare a fi înțeleasă deloc de un fost edil. Gurile rele din estul regiunii cu lămpașe spun că omul a negru de ciudă după ce s-ar fi ales cu ceva do­sare penale. Niște băieți în uniformă albastră știau că-i place să cu­tre­iere munții în căutare de de­licatese, așa că l-au tot pândit pe fostul edil și l-au și prins în fapt. L-au dat pe mâna legii dar cam de fiecare dată a scăpat ușor, dar nu bas­ma curată. Pentru că i-a fost pătată imaginea și pedepsele primite îi re­strâng din drepturi pe o anumită perioadă de timp, deci și po­si­bi­li­ta­tea de a ocupa o de­m­ni­tate, omul s-a gândit că trebuie să se răzbune pe cei care l-au pândit și înfundat, deși aceștia nu mai sunt în sistem. Așa că a pornit o adevărată sarabandă de plângeri pe numele lor știind că vor fi puși pe drumuri și nu se vor putea bucura de pensie.

 

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Diferența dintre jocul de Bridge online și jocurile de cărți de la cazinouri

Jocurile de cărți au fascinat oamenii de secole, oferindu-le oportunități de distracție, competiție și socializare.…

22 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc zvonerii pe la colțuri că un personaj de la noi s-a enervat tare de…

2 zile ago

Laurențiu Nistor: Investiții în modernizarea Caselor de cultură din Orăștie și Hunedoara

Municipiul Orăștie, capitala culturală a județului Hunedoara, merită să aibă o sală de spectacole adecvată…

2 zile ago

Bulina albă

Ami Costa, elevă în clasa a V-a la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva…

2 zile ago

Bulina neagră

Cristian F., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce a…

2 zile ago

ANAMARIA GAVRILĂ, candidat POT la Primăria Deva: „Voi fi un Primar care sprijină firmele locale, nu care le alungă sau le pune bețe în roate!”

„Spunem NU firmelor de casă ale di­fe­riților oameni politici, care n-au făcut nimic altceva decât…

2 zile ago