Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Deranj maxim într-o urbe estică din sudul ju­dețului nostru, după ce niște băieți curioși și-au băgat nasul într-o afacere a ad­mi­nis­tra­ției. Oamenii ar fi pus în stânga și-n dreapta o serie de întrebări. Bâr­fi­torii bine informați spun că diriguitorii urbei ar fi comandat garnituri în­tregi de tren pline cu ma­terial pentru a men­ține deschide rute de circulație din capitala huilei și până la lună, dar doar pe hârtie. În re­alitate, în curtea ur­bei n-ar fi ajuns mai mult de doi-trei saci. Afacerea, dacă este să ne luăm după gurile rele, ar fi adus ceva pro­fit sub­stan­țial unor firme de casă ale ale­șilor, dar și pentru or­ga­nizația de partid. Că o fi sau nu adevărat ceva din zvo­nuri rămâne să vedem.

 

Tupeu de neima­gi­nat pe o parvenită din regiunea cu lămpașe a județului nostru. Bâr­fi­torii spun că o cucoană devenită doamnă cu pretenții, dar trăită o viață întreagă la coada vacii, taie și spânzură într-o urbe amenințând în stânga și-n dreapta. Coana se folosește de numele împrumutat de la consort, nume cu rezonanță în zonă și cu influență destul de mare. Numai că, dacă este să ne luăm după ce povestesc zvonarii, zilele trecute și-a găsit ac de cojoc. Cucoana ar fi vrut să intre cu boli­dul său până în gura unei unității, doar că a blo­cat un drum. Un ta­xi­metrist fără multe prune-n traistă n-a stat pe gânduri și i-a cerut să-și tragă bolidul și să elibereze drumul, că el are prioritate. Domnița s-a gândit că este o ofensă și a ripostat ver­bal, dar nu înainte de a face uz de numele de familie. Trăgătorul de co­vrig n-a fost deloc im­presionat, mai ales că nu știa cine e și ce influență ar avea fami­lia, așa că a suduit-o bine de n-o mai spală nici apa Jiului.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

45 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii dintr-o regiune din sudul județului că un consilier încasează din avutul public fără…

6 ore ago

Bulina albă

Dorel Vartolomei, pensionar miner din Petrila Pentru că a amenajat din fonduri proprii o zonă…

6 ore ago

Bulina neagră

Nicolae M., recidivist din municipiul Vulcan Pentru că a fost arestat preventiv de Judecătoria Petroșani,…

6 ore ago

Recuperarea brățărilor dacice, abandonată

Brățările au fost realizate de meșteri din vremea dacilor, descoperite la Sarmizege­tusa Regia, într-o manieră…

6 ore ago

Au salvat-o și au dus-o la echipajul SMURD

Ieri, o echipă de salvatori montani ai Serviciului Salvamont a Consiliului Ju­dețean Hunedoara a intervenit…

6 ore ago