Categories: Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Fuge de politică la fel cum fuge necuratul de tămâie. Cam așa se com­portă un fost poli­ti­cian din regiunea cu lămpașe după ce a co­mis, involuntar, o faptă gravă. Gurile rele spun că omul este potent fi­nanciar și cum a mai fost om de bază pe la diferite organizații poli­ti­ce, acum ar fi fost ia­răși de folos. Odată că toate chermezele s-ar fi putut ține la moșia sa, toți angajații lui ar fi putut face pe lipitorii de afișe dar și contri­bu­ția consistentă pe care ar fi avut-o la campa­nie. Cel puțin așa s-a gân­dit șeful de urbe, da­că este să dăm cre­zare zvonurilor, și l-a abordat pe fostul său coleg. N-a fost chip să-l convingă și nici măcar promisiunile unor con­tracte avantajoase nu i-au schimbat optica. Bâr­fitorii spun că omul e sătul de politică după ce a văzut că la mo­men­tul când a fost în ne­caz nici măcar unul din­tre cei care-l curtea­ză acum nu l-a întrebat de sănătate.

 

Au tocat banii pentru susținerea faunei aso­ci­a­ției pe care o păs­to­resc iar rezultatele se văd cu ochiul liber. Câr­cotași avizați dintr-o urbe din sudul județului spun cu convingere că dirigui­torii unei asocia­ții a to­cat banii dați de mem­bri și stat pe tot felul de bazaconii, nici­decum pen­tru investiții așa cum apare în acte. Se vor­bește că statul a dat bani frumoși pen­tru hrana comple­men­tară a unor viețuitoare, dar cei care ar fi trebuit să se asigure că fura­jele ajung la ele au uitat să ve­rifice. Zvonarii mai spun că n-a fost chiar dezinte­re­sată indo­len­ța lor iar acest lucru ar urma să fie verificat de către su­pe­riori. Cert es­te că afa­cerea a avut imediat urmări vizibile, respectiv nenumărate alerte tri­mise cu privire la pre­zența unor sălbă­ti­ciuni lângă casa oamenilor.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

o zi ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

o zi ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

o zi ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

o zi ago