Bărbat din Brad, înșelat pe internet de trei adolescenți din Ploiești

 

La data de 1 februarie 2021, Poliția municipiului Brad a fost sesizată de către un bărbat din localitate că în data de 31 ianuarie 2021, prin intermediul unei rețele de socializare, a contactat o firmă de tractări auto, precizând că intenționează să aducă un autoturism din Suedia în România.

În data de 01 februarie 2021, brădeanul a luat legătura cu persoanele care administrau anunțul, care i-au comunicat că dețin o societate de tractări auto și îi pot aduce autoturismul din Suedia în România, contra sumei de 500 euro, sumă de bani ce a fost depusă de către partea vătămată într-un cont bancar indicat de către unul dintre autori. După depunerea sumei respective, partea vătămată nu a mai putut să ia legătura cu „reprezentanţii fimei”.

În urma activităților investigative desfășurate, la data de 18 martie 2021, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Brad, sprijiniți de polițiști din cadrul I.P.J. Prahova şi ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Prahova.

Cu această ocazie au fost depistați și identificați trei dintre „reprezentanţii firmei”. Aceştia sunt tineri în vârstă de 19, 17 şi 16 ani, toţi din municipiul Ploieşti. În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus măsura reținerii față de tânărul de 19 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de înșelăciune și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Acesta a fost prezentat   magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad în vederea dispunerii măsurilor legale, în timp ce față de cei doi minori  se vor efectua cercetări pentru săvârșiea infracțiunii de înșelăciune.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au beneficiat de suportul Biroului de Analiză a Informațiilor Hunedoara și a Serviciului de Operațiuni Speciale Hunedoara. (M. Crivăț)

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.