Banii, o mare problemã a Bucureşciului

Magdalena Şerban

Autorităţile locale din Bucureşci o duc greu cu banii, primarul de aici fiind nevoit să se descurce cum poate. Pentru că şcolile din comună necesită cheltuieli mari din partea primăriei, există varianta ca unităţile de învăţământ să treacă în subordinea directă a Inspectoratului Şcolar.
“S-ar putea ca unităţile de învăţământ să treacă în administrarea directă a Inspectoratului şcolar. Este un lucru bun, dar problemele nu vor fi rezolvate prea uşor. În condiţiile în care, în prezent, bugetul alocat celor patru şcoli din comună, pe un an întreg, este de 15.000 de lei, iar săptămânal e nevoie de 250 de lei doar pentru combustibilul, nu văd cum ar putea fi acoperite toate cheltuielile cu cele necesare, mai ales pe timp de iarnă. Trăim vremuri grele. Noi am încercat, pe cât am putut, să ne facem treaba, ca administraţie locală. Am modernizat şcolile încă din anii trecuţi, pentru că le-am considerat prioritare. Acum, dacă ar trece în totalitate la Inspectorat, ne-ar lua o povară de pe umeri, însă asta nu înseamnă că nu am fi interesaţi, în continuare, de bunul mers al lucrurilor. Doar sunt copiii noştri”, a specificat Mircea Ghilean (foto), primarul comunei Bucureşci.

Probleme cu apa

Consiliul Judeţean sprijină, susţine primarul, modernizarea Drumului Judeţean (DJ) 741, care face legătura între Almaşu Mic (comuna Balşa) şi Curechiu (comuna Bucureşci). “După 10 ani grei, am reuşit să finalizăm modernizarea Drumului Comunal (DC) 18, din Şesuri. Lucrările au început încă de pe vremea când eram viceprimar, dar lipsa fondurilor ne-a ţinut pe loc. Cu toate acestea, nu ne lăsăm doborâţi, continuăm programul de pietruire a uliţelor din comună şi mai avem în agenda de lucru redeschiderea unor căi de acces către terenurile agricole şi forestiere. Totodată, am depus un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru alimentarea cu apă a comunei. Verile ne fac probleme mari, zona fiind una secetoasă. Fântânile seacă şi oamenii riscă să rămână fără un strop de apă de băut”, a adăugat edilul şef din Bucureşci.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Probabil vreti sa intrati in cartea recordurilor cu cele mai multe minciuni si cele mai putine lucruri facute in comuna.Nici in 2000 de ani nu veti fi capabil sa faceti ceva pentru comunitate, tineti mult la poezia asta pe care o postati in toate articolele dar daca chiar asa stau lucrurile de ce nu puneti un lacat mare pe usa primariei , predati cheile si mergeti acasa!

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 zile ago