www.mesagerulhunedorean.ro

Banii devenilor, daţi pentru avocaţii de casã?

  Sorina Popa

Consiliul Local Deva a votat recent un proiect de hotărâre pentru achiziţionarea de servicii juridice şi reprezentare juridică. Asta, în condiţiile în care Primăria Deva are doi jurişti angajaţi, care au ca sarcină să se ocupe de dosarele din instanţă.

6.000 de lei pentru un dosar
Consilierul local Ioan David a declarat, la momentul şedinţei în care a trebuit să se voteze acest proiect, că nu i se pare normal să se cheltuie bani pentru servicii juridice, în condiţiile în care instituţia are salariaţi care sunt obligaţi să se ocupe de asemenea probleme. „De ce să angajăm avocaţi? Este necesar să avem juriştii noştri. Sunt atâţia absolvenţi de Drept, care pot fi angajaţi şi formaţi. Cheltuim bani mulţi pe avocaţi, şi nici măcar nu avem garanţia că vom câştiga procesele”, a declarat Ioan David. Culmea este că primarul Devei, Petru Mărginean, i-a dat dreptate alesului local, în condiţiile în care chiar el a propus acest proiect de hotărâre. Aşa că nu ştim când a greşit edilul şef referitor la angajarea unor avocaţi: atunci când a propus acest lucru sau când i-a dat dreptate consilierului David? Având în vedere componenţa legislativului local, se înţelege că respectivul proiect de hotărâre a trecut la vot.
În expunerea de motive, se susţine că juriştii primăriei au foarte mult de lucru şi nu mai fac faţă sarcinilor de serviciu. Şi se propune, pentru că sunt pe rol peste 100 de dosare în care este implicată instituţia, să se plătească avocaţi pentru două procese. Pentru fiecare dosar, avocatul care va fi angajat va primi 6.000 de lei din banii devenilor. Garanţia că vor fi şi câştigate procesele respective nu o poate da nimeni. Şi, mai este o problemă, la care reprezentanţii primăriei nu pot răspunde. Cum se va alege avocatul care va fi desemnat să reprezinte instituţia în cele două procese? Pentru că, surse din CL Deva susţin că sunt preferaţi anumiţi avocaţi, pe care şi Consiliul Judeţean i-a angajat.

4 comentarii la „Banii devenilor, daţi pentru avocaţii de casã?

 • 29 noiembrie 2012 la 9:19
  Permalink

  da, au juristi buni la primarie, dar chiar nu fac fata la cat e de lucru in primarie!sarcinile lor nu sunt numai sa se prezinte in instanta mai au si alte sarcini. dl David ar trebui sa taca pentru ca bunul lui prieten Mircia a inceput cu angajarea, asa ca ciocu mic!

 • 29 noiembrie 2012 la 11:04
  Permalink

  Daca domnul primar Petru marginean, ar tine la banii devenilor si nu i-ar cataloga doar „bani de la stat”, in loc sa cheltuiasca banii nostri, pe firmele de avocatura ale lui Molot, mai bine ar face un audit intern, prin care sa afle, de ce sutele de angajati ai primariei in frunte cu DOMNIA SA , muncesc „atit de prost”, incit PRIMARIA DEVA are sute de procese pe rol???
  Deci domnilor Florin si David, nu „JURISTII” primariei sunt putini si au mult de lucru, ci PRIMARUL si ceilalti sefi si lucratori din primarie, MUNCESC PROST si primaria , este in procese datorita muncii acestora !!!
  S-auzim numai de bine !
  🙂

 • 29 noiembrie 2012 la 11:23
  Permalink

  OARE am inteles CORECT??? :
  Daca procesele privesc cetatenii care se opun deciziilor primariei, aceasta semnifica faptul ca banii nostri, sunt folositi a plati avocatii pentru apararea primariei impotriva noastra, in acest caz este un adevarat scandal?!
  Dimpotriva : Daca serviciul juridic al primariei este folosit ca sa apere interesele cetatenilor contra alor „actori…”, in acest caz, este foarte bine, dar in acest caz care este procedura care ne ajuta pe fiecare sa profitam de aceste servicii???

 • 30 noiembrie 2012 la 0:05
  Permalink

  Asa le trebuie daca l-au ales primar pe Marginean, pacat de Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.