Bani pentru primari, indiferent de culoarea politică

Sorina Popa

Ieri, în conferinţă de presă, şeful social-democraţilor hunedoreni, Laurenţiu Nistor (foto), a declarat că zeci de primari din judeţ primesc bani pentru a-şi finaliza unele investiţii.
Finanţarea mai multor investiţii la sate
„Este clar că Guvernul Ponta susţine dezvoltarea mediului rural, astfel ca să dispară decalajul dintre mediul rural şi cel urban. În această perioadă, se semnează contracte de finanţare, pentru a se finaliza mai multe investiţii de la sate. Mai mulţi primari din judeţ, indiferent de coloratura politică, semnează asemenea contracte, pentru a-şi termina lucrările de reabilitare drumuri, alimentare cu apă, canalizare. Am ajuns în 2014 ca multe sate din ţară să arate deplorabil, din cauza guvernelor de dinainte de a veni PSD la guvernare. Sunt primării care nu pot să-şi finanţeze unele lucrări, deoarece nu au bani nici să vină cu partea lor de contribuţie, nici pentru studiile de fezabilitate”, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD.
Începe intabularea gratuită
Primarul comunei Toteşti, Tiberiu Pasconi, a afirmat, ieri în conferinţa de presă, că Guvernul Ponta a repartizat sumele necesare pentru finalizarea a 40 de proiecte ale administraţiilor locale în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru infrastructură, alimentare cu apă, canalizare. De data asta, nu s-a ţinut cont din ce partid este primarul. S-au dat banii în mod corect, aşa cum ar fi trebuit să o facă şi celelalte guverne, nu să sufere oamenii din cauză că primarul nu face parte din partidul care se află la putere”, a declarat primarul comunei Toteşti.
Pe de  altă parte, Tiberiu Pasconi a susţinut că măsura privind prima intabulare gratuită, care va intra în scurt timp în vigoare, reprezintă un ajutor extrem de important pentru cetăţeni. „Până la sfârşitul acestui an, în 20 de unităţi administrativ-teritoriale hunedorene se va aplica intabularea gratuită. Va fi un preţ de 75 de lei pe imobil, stabilit, dar suma nu o va achita proprietarul, ci statul, că de aceea e gratuită”, a adăugat deputatul PSD de Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Doamne fereste ! Cum conduce judetul un jeg ca el ? Un nemurici lipsit de scrupule care isi vinde familia, cei doi copii, un baiat si o fata, din diverse relatii sexuale. Viata publica hunedoreana, dupa anul 1989, nu cunoaste un om, adică Purcel (Moloț), mai lipsit de caracter, un nemernic de asemenea talie.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

20 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

20 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

20 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

20 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

20 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

20 de ore ago