Balint ar putea rămâne fără mandatul de consilier judeţean

Tiberiu Balint (foto) ar putea să-şi piardă funcţia de consilier judeţean înainte de expirarea celor patru ani de mandat. O prevedere a Legii care reglementează statutul aleşilor locali arată că dacă un consilier local se află în imposibilitatea de a-şi exercita mandatul timp de şase luni consecutive, mandatul acestuia încetează de drept.
„Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în cazul în care aleşii se află în imposibilitatea exercitării mandatului pe o perioadă mai mare de şase luni consecutive, cu excepţia celor prevăzute de lege”, se arată în textul Legii 393/2004 privind statutul aleşilor locali, art 9, alin. (2). Conform aceleiaşi legi, încetarea de drept a mandatului de consilier se constată de către consiliul judeţean, prin hotărâre, la propunerea preşedintelui sau a oricărui consilier. Hotărârea consiliului poate fi atacată la instanţa de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare, iar instanţa va da o hotărâre care va fi definitivă în maximum 30 de zile.
Termenul de şase luni în care Balint s-a aflat în imposibilitatea de a merge la locul de muncă va expira la începutul lunii iunie. Acesta a fost arestat la domiciliu trei luni, după care a fost pus pentru 60 de zile sub control judiciar, măsură care i-a fost prelungită până în luna iulie. Odată cu controlul judiciar, lui Balint i-a fost menţinută şi interdicţia de a se întoarce la locul de muncă, astfel încât termenul de şase luni va expira, aşa cum am precizat, la începutul lunii viitoare. (N.Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

18 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

18 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

18 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

18 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

18 ore ago