Categories: EvenimentFlash

„Balaurul din Transilvania”, la Castelul Corvinilor

Oana Mihnea

Aventura cunoscutului Flaviu Cernescu, numit şi „Balaurul din Transilvania“, a continuat ieri la Castelul Corvinilor din Hunedoara, fiind ultima oprire pentru filmările viitorului documentar turistic cu sporturi extreme, regizat de Sabin Dorohoi. Filmările au început în urmă cu două săptămâni şi jumătate şi au cuprins obiective turistice renumite din Banat şi Transilvania.
Deşi iniţial a anunţat că va urca pe unul din turnurile castelului, pentru o traversare spectaculoasă, pe o coardă subţire, la zeci de metri înălţime, spectacolul său s-a concretizat doar în acrobaţii cu un monociclu.
„Acesta a fost ultimul obiectiv din cadrul proiectului, era în plan să pun o linie de slackline şi să merg pe ea, dar nu a fost să fie, deoarece nu am găsit puncte de ancorare optime, timpul a fost scurt, vremea nu a fost cea mai bună, de aceea am recurs la altceva, şi anume monociclul, cu care m-am plimbat prin castel şi am mers pe balustrăzi. Nu sunt pentru prima dată aici şi nu puteam să omitem un asemenea loc pentru proiect. Castelul Huniazilor a fost printre primele obiective trecute pe lista noastră“, a declarat acrobatul Flaviu Cernescu.
Regizorul şi producătorul de film, Sabin Dorohoi, susţine că filmul documentar va fi axat pe trei tematici principale. „Una dintre ele este tematica turistică, prin prezentarea unor locuri deosebite din ţară, al doilea subiect reprezintă partea de sport extrem pe care Flaviu, ca artist acrobat, o face prin întinderea unei corzi, pe care ulterior merge, în dreptul unor monumente reprezentative, sau prin căţărare pe clădiri. A treia parte o constituie întâlnirea artistului acrobat cu diferiţi oameni, care pot să expună o parte din istoria locului respectiv. Dincolo de locuri interesante, el arată şi oameni interesanţi. Proiectul „Transylvania Dragon“ este unul de voluntariat, toţi participanţii au lucrat ca voluntari, este o muncă depusă gratuit deocamdată, nu a fost comandată sau cerută de nimeni. Tot ce am realizat noi este o propunere pentru un proiect mai amplu de promovare a ţării“, a precizat regizorul bănăţean.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago