Comunitate

Bal caritabil organizat de Club Rotary Deva Castrum

Magdalena Şerban

Sub semnul Centenarului, vineri seara, la sala Bliss a avut loc un bal caritabil de sprijinire a Centrului de Primire în Regim de Urgenţă Deva, organizat de Clubul Rotary Deva Castrum. Cei de la Clubul Rotary Deva Castrum au mai oferit donaţii şi Secţiilor de Pediatrie şi Pneumologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Strângere de fonduri pentru copiii aflaţi în impas
Pe lângă reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai instituţiilor publice, parlamentari, dar şi invitaţi speciali, evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor membri ai Cluburilor Rotary din judeţ, precum şi din alte zone ale ţării, veniţi să salute iniţiativa caritabilă lansată de colegii de binefacere. Intrarea a fost una fastuoasă, cei de la Terra Dacica Aeterna asigurând un cadru daco-roman impresionant. Peste 250 de oameni cu suflet mare şi-au unit forţele pentru ca locul în care se asigură ocrotirea în sistem rezidenţial pentru un număr de 15 copii, Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Deva, să fie dotat cu cele necesare. Misiunea lor devine şi mai puternică, ţinând cont că e vorba de copilaşi sau tineri (2-18 ani) abuzaţi, exploataţi, găsiţi sau abandonaţi, de multe ori victime ale traficului de persoane. Aici li se asigură, pe lângă găzduire, asistenţă medicală, consiliere şi psihoterapie, măsuri de protecţie, ajutor material etc. Totul se derulează pe o perioadă determinată, atunci când cel în cauză se află în pericol iminent în propria familie sau în cea substitutivă. Se vizează integrarea/reintegrarea familială şi socială prin oferirea unui program continuu de activităţi educative şi de formare a deprinderilor de viaţă independentă. „În urmă cu trei ani, a avut loc evenimentul de cartare a Clubului, motiv pentru care spun la mulţi ani, Rotary Club Deva Castrum, la mulţi ani, rotarieni, la mulţi ani prietenilor noştri şi invitaţilor noştri. (…) Doamnei Geanina Ianc, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, îi adresăm un călduros mulţumesc pentru tot sprijinul acordat şi pentru că în această seară (n.r. vineri) este alături de noi. Fie ca binele să ajungă şi mai mult bine!“, a spus Alina Pasc, preşedintele Rotary Club Deva Castrum.

Stă în puterea noastră
Cuvântul de deschidere al manifestării l-a avut dr. Gheorghe Firczak, care a readus în actualitate datele-cheie ale istoriei, fiind subliniate semnificaţiile Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, iar după momentele festive, seara a continuat cu un program artistic bogat, ce a inclus, printre altele, un caffe concert (profesor Georgian Victor, acordeon), dansuri de societate sub semnătura RotaKids, cântece populare în interpretarea Anei Anuţoiu, joc şi voie bună asigurate de Ansamblul de dansuri populare „Mureşul Ilia“ şi recitaluri ale soliştilor Anuţa Iuga şi Cristian Secui. Acestora li s-a alăturat orchestra „Lăutarii de Ardeal“. Cei care şi-au dorit au avut ocazia să achiziţioneze bilete la tombolă, în joc fiind puse premii atractive, dar şi să-şi facă fotografii-suvenir. „Le mulţumesc tuturor pentru implicarea activă şi sper ca astfel de demersuri să devină un imbold pentru noi lucruri bune. Adevărata schimbare se întâmplă doar atunci când ne dăm mâna pentru o cauză comună. Ne bucurăm să constatăm că după fiecare eveniment de acest gen ni se alătură alţi şi alţi oameni de bine, lideri care ne devin prieteni şi parte din Rotary Club Deva Castrum. Nu ne oprim aici, planul nostru de întrajutorare mergând mai departe. Şi mai spun La mulţi şi binecuvântaţi ani, România! Împreună sărbătorim Centenarul”, a afirmat Iulius Firczak, preşedintele fondator al Rotary Club Deva Castrum şi, totodată, preşedintele Uniunii Culturale a Rutenilor din România, minoritate naţională pe care o reprezintă ca deputat în Parlamentul României. De adăugat că acesta i-a oferit doamnei Yang Xi, cea care conduce Eurosport DHS Deva, o Diplomă de Excelenţă pentru întregul suport oferit.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

14 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

14 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

14 ore ago