Categories: Comunitate

Avram Iancu înoată pentru copiii cu autism

Maximilian Gânju

Un nou maraton de înot a fost pornit de temerarul bibliotecar din municipiul Petro­şani, scopul fiind de această dată unul uma­ni­tar. Pe lângă antrenamentul pentru stabi­lirea recordului mondial la înot fără oprire, Avram Iancu speră să sensibilizeze românii să se alăture cauzei lui şi să doneze pentru ca micuţii să aibă o şansă în plus la tra­ta­mente medicale şi de recuperare.

Au nevoie de programe de recuperare
Bibliotecarul din Petroşani şi-a început ieri, de la ora 10, o cursă de 24 de ore de înot în apele Dâmboviţei, pentru copiii cu autism de la Asociaţia Conil. ”Am fost personal acolo şi am văzut strădaniile părinţilor unite cu efor­turile profesorilor pentru ca aceşti copii să fie educaţi şi cât mai bine integraţi în viaţa asta, care pentru unii este mai fericită, iar pentru alţii, dimpotrivă. Aşadar, duminică 27.06.2021, de la ora 10 mă voi arunca în Dâmboviţa, pe tronsonul dintre Biblioteca Naţională a României şi primul pod din amonte şi voi înota până luni la ora 10 dimineaţa. Sunt onorat să pot înota la poalele celui mai mare „templu al cunoaşterii” din România şi în plenul bu­cu­reştenilor şi al românilor. Înot pentru ca 100 de copii diagnosticaţi cu autism să benefi­cieze de programe de recuperare şi integrare prin sport şi aquaterapie. Timp de două luni be­neficiarii programului de recuperare prin sport si aqu­a­terapie vor participa la o oră de înot săp­tă­mânală alături de antrenori specia­lizaţi.
Braţele mele de tată vor face valuri neîncetat timp de 24 de ore. Dar doar în echipă vom putea să dăm intensitate valurilor. Haideţi ca împreună să stârnim un tzunami de bine, de zâmbete pentru aceşti copii minunaţi şi să le oferim o şansă în plus. Îi puteţi ajuta şi voi donând o sumă cât de mică accesând link-ul: https://swimathonbucuresti.ro/avram-iancu/”, a anunţat polisportivul. Avram Iancu se an­trenează intens pentru a-şi atinge ţinta, un nou record mondial, iar până acum a înotat în Bega la Timişoara, în Tarniţa la Cluj, în Bicaz la Piatra Neamţ sau în Cinciş la Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 ore ago