Categories: Sport

Avantaje e cap de serie la „Cupa Unirii”

Ciprian Marinuţ

Campioana celei mai populare competiţii de minifotbal din judeţ, Avantaje Deva, va reprezenta Campionatul Realsport la primul turneu al anului 2015, „Cupa Unirii”, programat la Iaşi, la finalul acestei săptămâni. Pe baza rezultatelor anterioare de la competiţiile naţionale, formaţia din Deva a fost desemnată cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor. Competiţia va alinia la start 36 de echipe şi are un caracter internaţional, întrucât se bucură şi de prezenţa a două grupări din Republica Moldova.

Adversare cu nume răsunătoare
Deşi s-a aflat în urna favoritelor la tragerea la sorţi, formaţia deveană va juca într-o grupă cu adversare al căror nume este cel puţin răsunător. Astfel, devenii vor întâlni echipele El Paso Chişinău, Bronx Galaţi şi Perpetus Iaşi şi par a avea o misiune complicată pentru calificarea în fazele superioare ale competiţiei. Echipa deveană poate accede în optimi dacă ocupă primul loc sau dacă va fi între cele mai bune şapte ocupante ale locurilor secunde din cele nouă grupe. Ieri, la ora 17.00, au început jocurile din faza grupelor, partidele urmând să continue pe toată durata zilei de azi (9 ianuarie) şi sâmbătă (dimineaţa), 10 ianuarie. Tot sâmbătă au loc meciurile din optimi şi sferturile de finală. Duminică dimineaţă sunt programate semifinalele, iar după-amiază sunt programate cele două finale, la Sala Polivalentă. Finala mare va începe la ora 14.00, iar festivitatea de premiere la ora 15.30. Primele două ediţii ale Cupei Unirii au fost câştigate de Lis Affair Tomeşti (2011, 2012), iar ultimele două ediţii (2013, 2014) au fost adjudecate de Design Construct Braşov. „Un eveniment istoric de mare importanţă pentru români, Unirea Principatelor din 1859, ne-a inspirat pentru organizarea acestei competiţii, pentru ca şi acum, Iaşul să fie un loc al unirii.  Avem speranţă că şi Răzvan Bulreanu, cel care a fost preşedintele minifotbalului şi este acum şef la FRF, va fi prezent la Iaşi împreună cu un alt «Pioner» al jocului din «Curtea Şcolii», Gabi Bădescu. Vor avea prilejul să-şi amintească de vremea când Cristi Chivu era simbolul minifotbalui, iar tribunele de la Magic erau arhipline”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Perioadă de transferuri la RealSport
Organizatorii Campionatului Realsport de Minifotbal Amatori Deva informează echipele din competiţie că transferul de jucători (activi) în ligile A, B şi C se efectuează doar în pauza de iarnă, perioada transfer, fiind deschisă până în 30 ianuarie 2015. Transferul jucătorilor activi se realizează pe baza acordului de transfer semnat de delegatul echipei de la care pleacă jucătorul şi a legitimaţiei jucătorului. Jucătorul inactiv, care nu a evoluat consecutiv în ultimele cinci etape de campionat, considerat jucător liber, se poate transfera în orice ligă din campionat în orice perioadă, cu condiţia ca echipa la care doreşte sa joace, aibă mai puţin de 15 jucători pe listă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

13 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

13 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

13 ore ago