Categories: ActualitateFlash

Autostrada dă bătăi de cap oamenilor. Patru familii din Şoimuş nu ştiu pe unde să o apuce

Oana Mihnea

Pe măsură ce lucrările la autostrada Lugoj-Deva avansează, încep să apară şi problemele. Patru familii din localitatea Şoimuş, ale căror locuinţe se află pe terenul unde urmează să fie construit lotul 4 al autostrăzii, au fost puse la strâmtoare. În urmă cu câteva zile, Enel-ul i-a anunţat că o să le taie curentul.
Rămân fără electricitate
Totul a început în anul 2012, când s-a pus în discuţie despăgubirea celor care deţin imobile în calea tronsonului de autostradă. Atunci, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a stabilit să le plătească o sumă de bani oamenilor în schimbul demolării caselor, astfel încât lucrările să poată merge mai departe. Întrucât au considerat că banii nu le sunt suficienţi, cea mai mare parte a celor implicaţi au decis să dea în judecată compania naţională de drumuri. În această situaţie se află şi trei dintre cele patru familii din Şoimuş, care nu au fost de acord cu banii care urmau să le fie viraţi în conturi pentru a se muta din locul respectiv. De atunci şi până în prezent, acestea nu au primit nici o adresă din partea CNADNR prin care să le aducă la cunoştinţă când anume trebuie să părăsească locuinţele. Mai mult, în urmă cu câteva zile, au primit o somaţie de la Enel prin care li se transmite că le va fi întreruptă alimentarea cu energie electrică.
Banii nu există
„Am primit o somaţie că ne taie curentul, ne forţează să plecăm din case. Ştiam încă din 2012 că la un moment dat va trebui să părăsim locuinţele, însă nici până în ziua de azi nu avem o adresă oficială cu data plecării. Şi eu i-am dat în judecată atunci, pentru că mi-au oferit pe casă aproximativ 100.000 lei iar eu am cerut 500.000 lei. Procesul nu s-a încheiat, dosarul este la Tribunalul Hunedoara şi avem în 24 iunie a.c. o nouă înfăţişare. Acum o lună, au venit reprezentanţi din partea constructorului să se intereseze de situaţia noastră, dar atât, nu avem nimic concret. Eu am o casă modestă, mai veche, şi 20 de ari de teren lângă casă. Nu ştiu ce o să fac, din cauza procesului, nu ne-au dat nici banii pe care i-au promis şi nu ne putem muta“, a declarat Viorel Ursu, unul dintre cei direct implicaţi.
Primarul nu îi lasă la greu
Având în vedere că locuinţele respective ar fi trebuit să treacă în proprietatea CNADNR-ului, nici la primăria comunei Şoimuş nu a ajuns nici o hârtie care să confirme acest lucru. Tocmai de aceea, din 2012 şi până în prezent, oamenii au continuat să îşi plătească impozitele. „Nu este normal ca CNADNR-ul să scoată oamenii din casă fără să anunţe şi fără să aibă banii în cont ca să îşi poată cumpăra o altă casă. Cred că problema trebuie rezolvată pe cale amiabilă, între ei şi companie. În calitate de primar, sunt alături de cei ale căror locuinţe vor fi demolate, o să îi sprijin şi o să mă implic în toate demersurile pe care au de gând să le facă, astfel încât CNADNR-ul să nu îi scoată în stradă până nu au o alternativă“, a susţinut primarul comunei Şoimuş, Mihai Irimie.
Situaţia actuală pare să fie mai mult decât încurcată. Procesul pentru despăgubiri este pe rol, oamenii nu au banii în conturi din cauza acţiunii în instanţă şi din acest motiv, nu au posibilitate să se mute în altă parte, CNADNR nu vine cu nici o clarificare iar lucrările la autostradă trebuie să progreseze. Cine va descurca iţele?

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cata nesimtire sa ai ca sa ceri pe "o casa modesta, mai veche si 20 de ari de pamant 500.000 de lei? Te crezi in Dubai? Normal ca nu va da nimic. E proiect de importanta nationala. Asa va trebuie daca sunteti lacomi.

  • Ciobanu tot cioban ,de cand e lumea, eu nu sunt implicat cu nimic in acesta treaba dar sunt convins Cioabane ca tu nu ti dai apartamentul primit de la raposatul cu 100 000 de lei cat a primit omul ala pe casa

  • Mai Ala oarecare... Sti de ce tu vei ramane pt eternitate unul oarecare? Pt ca nu esti instare de nimic, nu poti sa faci ceva prin tine insuti ,nu sti nici sa-ti scri numele. Esti un oarecare. Eu locuiesc cu chirie, si mi se pare normal. Nu ma rog sa-mi moara parintii ca sa-mi ramana ceva. Prin tine insuti e o deviza latina pe care o respect. Spre deosebire de cei oarecare eu nu astept para malaiata. Si nici nu cer mai mult decat mi se cuvine.

  • Vrei sa pari mai destept decat esti ciobanasule, lasa ma tu cu latina ta si invata ptr inceput romana...........si vezi ca ai deviat de la subiect

  • Chiscadaga pe cine ai facut idiot??cred ca nu pe noi care comentam pe aici!! daca noi suntem idioti tu esti cu certitudine prost,
    "SAU" ANALFABET MIC??TE HRANESTI CU CRATIME???

Recent Posts

Cum se descurcă constructorii cu creșterea prețurilor la materiale

Deficitul de personal calificat în domeniu și creșterea prețurilor la resursele energetice sunt cele mai…

2 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

o zi ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

o zi ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

o zi ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

o zi ago