Automobilism. Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari !

12 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Scuderia Ferrari şi pilotul german Sebastian Vettel (foto) au anunţat oficial că nu au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului, iar pilotul va pleca la finalul acestui sezon.

„Relaţia mea cu Ferrari se va termina curând. Pentru a avea cele mai bune rezultate în acest sport este vital ca toate părţile să fie în armonie. Eu şi echipa am realizat că nu avem o dorinţă comună de a continua după acest sezon. Partea financiară nu contează deloc. Scuderia Ferrari ocupă un loc special în Formula 1 şi sper să obţină succesul pe care-l merită. Vreau să mulţumesc echipei şi fanilor din întreaga lume”, a fost mesajul lui Vettel, deşi aceasta spunea recent că vrea să continue la Ferrari. Se pare că pilotul nu a fost mulţumit de oferta financiară primită. Italienii i-au propus un salariu mai mic decât cel actual, iar contractul era mai scurt decât dorea el.
Sebastian Vettel a venit în 2015 la Ferrari pentru a călca pe urmele idolului său, Michael Schumacher. Neamţul a părăsit-o pe Red Bull, echipă cu care a câştigat patru titluri de campion mondial, dar nu a putut repeta succesul, pierzând clar lupta cu Mercedes.
Scuderia Ferrari, care îl mai are pilot pe Charles Leclerc, ar fi început deja căutările şi are câteva nume pe listă. Spaniolul Carlos Sainz, de la McLaren, italianul Antonio Giovinazzi, de la Alfa Romeo, şi australianul Daniel Ricciardo, pilotul Renault, sunt piloţii la care Ferrari se va gândi după plecarea lui Vettel.
Văzut drept unul dintre cei mai importanţi piloţi din Formula 1, Sebastian Vettel are viitorul incert în cazul în care nu ajunge la un acord cu Ferrari. Mercedes şi Red Bull, două dintre echipele importante, au spus deja că nu sunt interesate de el, astfel încât acesta are şanse mici să prindă o echipă care se luptă pentru titlu. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Loturile naţionale de judo, cantonament la Poiana Braşov

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat că loturile naţionale lărgite de judo, care cuprind aproximativ 100 de...

Futsal. Campioana va fi decisă în urma unui baraj

Comitetul de Urgenţă al FRF a decis şi soarta fotbalului în sală. Echipele din vestul ţării – Informatica Timişoara, locul...

Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional. , în 12 mai 2020

De la începutul monitorizării, şi până ieri, marţi, 12 mai, în judeţul Hunedoara 568 de persoane au fost confirmate pozitiv...

Închide