Categories: FlashSport

Autobergamo Deva e noua campioană a României la futsal!

Ovidiu Mănăstire

După o aşteptare de trei ani, Autobergamo Deva a redevenit cea mai bună echipă din futsalul românesc, cucerind în această seară al doilea titlu de campioană din palmares, în doar patru ani de activitate. Trupa antrenată de Florin Ignat a câştigat meciul decisiv cu United Galaţi, scor 8-5 (2-3), chiar pe terenul trupei moldovene, Cristian Obadă făcând o partidă magnifică, cu trei goluri marcate şi trei pase decisive.

Joc pe contre, goluri la „foc automat”

Alb-vişiniii au început perfect duelul de pe malul Dunării, şi după doar 21 de secunde au deschis scorul. Un contraatac rapid l-a lăsat pe Florin Matei în faţa porţii şi internaţionalul devean a înscris din pasa lui Florin Ignat. Gazdele au revenit însă rapid şi în patru minute au întors rezultatul. Borges a egalat, deviind cu capul în plasă mingea şutată de Al-Ioani, iar Moldoveanu a înscris cu un vole de la nouă metri pe colţul scurt. Cristian Obadă, omul meciului din această seară, şi-a început recitalul în minutul 8, când, cu un şut sub bară a egalat din nou situaţia pe tabelă. Însă, în ultimele secunde ale primei reprize, United Galaţi a marcat din nou, prin Laşcu, care a înscris dintr-o lovitură liberă, ajutat şi de o deviere.

Obadă, „one-man show”

La reluare, devenii au intrat din nou hotărâţi şi Obadă a reuşit golul meciului, cu un şut superb, în vinclu, de la 12 metri. Dar gazdele nu au acuzat şocul, iar Laşcu a reuşit  şi el „dubla”, cu un nou gol din lovitură liberă la care Vlad Iancu a avut partea lui de vină. Duelul moldovean dintre Obadă şi Laşcu s-a înclinat din nou în favoarea deveanului în minutul 29, decarul lui Autobergamo egalând încă o dată, cu un şut pe jos de la nouă metri. A fost momentul în care trupa alb-vişinie nu a mai cedat iniţiativa şi Obadă a contribuit decisiv la golul prin care echipa sa a preluat pentru a doua oară conducerea, Tudose deviind în proprie poartă şutul din unghi al „briliantului” devean. Imediat, Cristi Matei a ridicat ecartul la două „lungimi”, cu poarta goală, din pasa aceluiaşi Obadă, iar Florin Matei a realizat şi el „dubla”, după o acţiune personală şi un şut deviat în plasă de Cojoc. Paulo Ferreira a făcut spectacol, înscriind şi el, cu o „scăriţă” din pasa aceluiaşi Obadă, iar scorul final a fost stabilit de Laşcu cu un şut puternic din afara careului.

Autobergamo, mândria sportului hunedorean!

Autobergamo a redevenit astfel „regina” futsalului românesc, la trei ani distanţă de la precedentul titlu de campioană şi va reprezenta România, la toamnă, în UEFA Futsal Cup. A fost al şaptelea trofeu câştigat de echipa prezidată de Dorin Popa, în patru sezoane de activitate, alb-vişiniii având în palmares două titluri, două Cupe ale României şi trei Supercupe. Felicitări, Autobergamo Deva, cea mai titrată echipă din sportul hunedorean în ultimul deceniu, o grupare care face cinste atât municipiului Deva, judeţului dar şi României!

 

UNITED GALAŢI 5 (3)

Wellington – Burdujel, Laşcu, Moldoveanu, Cireş. Au mai jucat: Cojoc,  Crăciun, Al-Ioani, Tudose, Borges. Antrenor: David Asandei

AUTOBERGAMO DEVA 8 (2)

Toniţa – C. Matei (cpt), Ignat, Obadă, F. Matei. Au mai jucat: Iancu – Paulo Ferreira, Nuno Coco, Tacot, Ique, Cesar. Antrenor: Florin Ignat

Arbitrii: Bogdan Sorescu (Piteşti) – Gabriel Gherman (Bucureşti)

Au marcat: Borges (4), Moldoveanu (5), Laşcu (20, 25, 38) – F. Matei (1, 33), Obadă (8, 21, 29), Tudose (32 –autogol), C. Matei (32), Paulo Ferreira (38)

Sala Sporturilor „Dunărea”, spectatori 1500

 

 

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago