Categories: Sport

Autobergamo atacă intrarea în Final-Four-ul Cupei României

Ovidiu Mănăstire

Deţinătoarea ultimelor două trofee consecutive ale Cupei României la futsal îşi doreşte calificarea, pentru al treilea an consecutiv, în Final-Four-ul competiţiei. Devenii vor întâlni pe teren propriu, în sferturile de finală, pe rivala de conjunctură din acest sezon, United Galaţi, în faţa căreia a remizat de două ori în campionat.
Nu avem nici o scuză dacă nu câştigăm!”
Cele două rezultate de egalitate înregistrate în faţa Galaţiului şi mai ales ultimul, când au primit gol în ultimele cinci secunde, i-a ambiţionat pe jucătorii deveni. Aceştia vor să obţină victoria în faţa lui United, un succes care avea un dublu impact. Primul ar fi calificarea în Final-Four-ul Cupei României, pentru al treilea an consecutiv, iar al doilea ar fi un imbold moral în faţa unei echipe pe care nu a mai învins-o în ultimele trei înfruntări directe. „E o chestiune în primul rând de onoare. Trebuie să învingem neapărat, chiar dacă această competiţie nu e obiectivul nostru principal”, a spus preşedintele devenilor, Dorin Popa. Chiar dacă probabil nu va juca, nefiind refăcut complet, Florin Ignat, antrenorul-jucător al lui Autobergamo, consideră că victoria e obligatorie. „Chiar îmi pare bine că am căzut cu United Galaţi! Va fi un meci tare, pe care e obligatoriu să îl câştigăm. Nu există jucători suspendaţi, accidentaţi, aşa că nu vom avea nici o scuză în cazul în care nu mergem mai departe”, a spus Ignat.
„Ne plac astfel de meciuri!
Antrenorul liderului actual din Liga I, David Asandei, a afirmat că aceste meciuri derbi îi sunt pe plac şi sunt mai uşor de pregătit. „Am picat direct în finală. Mie îmi plac astfel de meciuri. Şi băieţilor. E mai uşor de pregătit, jucătorii sunt mai receptivi, nu au nevoie să fie motivaţi în plus. Avantajul pentru Deva e că joacă acasă, dar nu ne deranjează prea tare nici asta. Spre bucuria celorlalte echipe din Liga I, care merg în excursie în această fază a competiţiei, din Cupă va fi eliminat un adversar puternic pentru play-off, noi sau Deva”, a spus antrenorul lui United Galaţi. Partida Autobergamo Deva – United Galaţi se va juca duminică, 19 februarie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

o zi ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

o zi ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

o zi ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

o zi ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

o zi ago