Au valoare de play-off

04 handbal DSC_1019Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au învins, ieri, acasă, cu scorul de 33-30 (19-16) pe U. Jolidon Cluj, singura echipă din Liga Naţională feminină calificată în tururile superioare ale cupelor europene. Trupa antrenată de Ioan Băban a etalat un handbal de bună calitate care o îndreptăţeşte să spere la calificarea între echipele de elită ale campionatului.

Start ezitant, accelerare înainte de pauză
Cetate a suferit în primele minute ale partidei din cauza mizei ridicate şi a obligativităţii de a câştiga meciul. În consecinţă, clujencele au avut avantaj pe tabelă în primele 12 minute, cel mai mare fiind de trei goluri, scor 3-6, în minutul şase. Treptat-treptat, tracul devencelor s-a risipit, iar jocul trupei pregătite de Ioan Băban a devenit tot mai bun. Intrarea „rezervei” Mişkovic a avut un efect de ermetizare a porţii, iar în atac, Cartaş, Krnic şi Petrunja au prins aripi. Astfel, Cetate a egalat, scor 7-7, în minutul 13, şi a preluat, în premieră, conducerea pe tabela de marcaj, scor 8-7, în minutul 14. Avantajul minim de un gol în favoarea devencelor s-a repetat de încă cinci ori până în minutul 22, când Cetate s-a desprins în premieră la două lungimi: 14-12. Jolidon a replicat prompt şi a egalat, scor 14-14, dar în ultimele minute ale reprizei Cetate a accelerat şi s-a desprins la trei goluri: 19-16. Meritul pentru această diferenţă l-a avut defensiva agresivă şi atacurile inspirate cu demarcări ale pivotului şi extremelor în spatele apărării adverse.

Ruleta rusească
Veterana Melinda Toth a marcat primul gol după pauză şi a scris pe tabelă o diferenţă de patru goluri (20-16), care avea să rămână cea mai mare din întreaga partidă. Apoi, pe măsura trecerii minutelor, U. Jolidon a jucat mai exact şi mai eficient, având în portarul Ana Maria Lăzăreanu un adevărat înger păzitor, reuşind astfel să recupereze din dezavantaj şi să egaleze: 22-22, în minutul 39. De la acest scor, meciul a semănat cu o „ruletă rusească” în care fiecare echipă trăgea câte un foc de armă, la fiecare atac, pentru a-şi răpune rivala. Cele două combatante au mers aproximativ umăr la umăr până la scorul de 28-28, în minutul 54. În continuare, handbalistele de la Cetate au avut „nervii” mai buni şi au reuşit trei goluri consecutive prin Cartaş, Rusu şi Petrujna, scorul ajungând 31-28. În ultimele minute, s-a jucat tacticizat, iar Cetate şi-a menţinut avantajul şi a câştigat la trei goluri diferenţă, 33-30.
Succesul şi calitatea jocului devencelor demonstrează edifica Cetate a devenit o grupare redutabilă şi competitivă, cu reale şanse de a se califica în play-off. Rămâne doar ca trupa deveană să nu se îmbete cu succesul şi să continue pe aceeaşi linie ascendentă, care să se concretizeze prin realizarea obiectivului propus.

Marcatoare Cetate: Cartaş – 12, Krnic – 6, Rusu – 6, Din-Mojoiu – 4, Simion şi Petrujna – câte 2, Toth 1.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.