Categories: FlashSport

Au valoare de play-off

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au învins, ieri, acasă, cu scorul de 33-30 (19-16) pe U. Jolidon Cluj, singura echipă din Liga Naţională feminină calificată în tururile superioare ale cupelor europene. Trupa antrenată de Ioan Băban a etalat un handbal de bună calitate care o îndreptăţeşte să spere la calificarea între echipele de elită ale campionatului.

Start ezitant, accelerare înainte de pauză
Cetate a suferit în primele minute ale partidei din cauza mizei ridicate şi a obligativităţii de a câştiga meciul. În consecinţă, clujencele au avut avantaj pe tabelă în primele 12 minute, cel mai mare fiind de trei goluri, scor 3-6, în minutul şase. Treptat-treptat, tracul devencelor s-a risipit, iar jocul trupei pregătite de Ioan Băban a devenit tot mai bun. Intrarea „rezervei” Mişkovic a avut un efect de ermetizare a porţii, iar în atac, Cartaş, Krnic şi Petrunja au prins aripi. Astfel, Cetate a egalat, scor 7-7, în minutul 13, şi a preluat, în premieră, conducerea pe tabela de marcaj, scor 8-7, în minutul 14. Avantajul minim de un gol în favoarea devencelor s-a repetat de încă cinci ori până în minutul 22, când Cetate s-a desprins în premieră la două lungimi: 14-12. Jolidon a replicat prompt şi a egalat, scor 14-14, dar în ultimele minute ale reprizei Cetate a accelerat şi s-a desprins la trei goluri: 19-16. Meritul pentru această diferenţă l-a avut defensiva agresivă şi atacurile inspirate cu demarcări ale pivotului şi extremelor în spatele apărării adverse.

Ruleta rusească
Veterana Melinda Toth a marcat primul gol după pauză şi a scris pe tabelă o diferenţă de patru goluri (20-16), care avea să rămână cea mai mare din întreaga partidă. Apoi, pe măsura trecerii minutelor, U. Jolidon a jucat mai exact şi mai eficient, având în portarul Ana Maria Lăzăreanu un adevărat înger păzitor, reuşind astfel să recupereze din dezavantaj şi să egaleze: 22-22, în minutul 39. De la acest scor, meciul a semănat cu o „ruletă rusească” în care fiecare echipă trăgea câte un foc de armă, la fiecare atac, pentru a-şi răpune rivala. Cele două combatante au mers aproximativ umăr la umăr până la scorul de 28-28, în minutul 54. În continuare, handbalistele de la Cetate au avut „nervii” mai buni şi au reuşit trei goluri consecutive prin Cartaş, Rusu şi Petrujna, scorul ajungând 31-28. În ultimele minute, s-a jucat tacticizat, iar Cetate şi-a menţinut avantajul şi a câştigat la trei goluri diferenţă, 33-30.
Succesul şi calitatea jocului devencelor demonstrează edifica Cetate a devenit o grupare redutabilă şi competitivă, cu reale şanse de a se califica în play-off. Rămâne doar ca trupa deveană să nu se îmbete cu succesul şi să continue pe aceeaşi linie ascendentă, care să se concretizeze prin realizarea obiectivului propus.

Marcatoare Cetate: Cartaş – 12, Krnic – 6, Rusu – 6, Din-Mojoiu – 4, Simion şi Petrujna – câte 2, Toth 1.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

3 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

20 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

20 de ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

20 de ore ago