Categories: FlashSport

Au „ţintit” douã noi recorduri şi 11 medalii

Ciprian Marinuţ

Arcaşii de la SCM Deva, proveniţi de la Minerul Aninoasa, au fost cei mai precişi şi mai medaliaţi dintre participanţii la Cupa României, desfăşurată sâmbătă, la Aninoasa. Sportivii antrenaţi de Viorel Hăbian au stabilit două noi recorduri naţionale şi au cucerit 11 medalii, dintre care cinci de aur, fiind liderii competiţiei.
Şi-a depăşit profesorul
Cea mai valoroasă performanţă a „ţintit-o” Răzvan Marcu în proba „regină” a competiţiei, cea de arc olimpic a seniorilor. Multiplul campion naţional al României a ţintit perfect şi a câştigat competiţia rezervată seniorilor, stabilind şi un nou record naţional pe distanţa de 90 de metri. Şi pentru ca triumful să fie şi mai dulce, tânărul de 20 de ani se poate lăuda şi că şi-a învins profesorul, întrucât antrenorul său şi al lotului naţional, Viorel Hăbian, s-a clasat doar pe locul trei în aceeaşi întrecere. Tot la arc olimpic, dar la senioare, podiumul a fost ocupat sută la sută de sportive de la SCM Deva. Luminiţa Boroş a urcat pe primul loc, ea fiind urmată în clasament de veterana Simona Băncilă şi de Andreea Uriţescu. Istoria podiumului în totalitate devean s-a repetat şi în întrecerea de la categoria copii-feminin. Adriana Coman a fost lideră, iar pe locurile următoare s-au situat Beatrice Mikloş, Diana Toma şi Alexandra Albescu, toate de la SCM Deva. Şi la categoria copii-masculin, SCM Deva a obţinut medalia de aur prin Eduard Miklos, în vreme ce Adrian Albescu s-a situat pe locul al patrulea.
Triumf şi la proba neolimpică
Arcaşii de la SCM Deva au fost în prim-plan şi în proba de arc compound, cea neolimpică a competiţiei, cucerind trei medalii şi stabilind un nou record naţional. La senior, Gigi Puşcă s-a situat pe locul al doilea, iar colegul său, Nicu Mugur, a ocupat  poziţia a treia. În competiţia juniorilor, legea a fost făcută de Alexandru Rădoi, care a obţinut medalia de aur şi a stabilit şi un nou record naţional al României. „Cupa României” la tir cu arcul s-a desfăşurat sâmbătă la baza sportivă „Anena” din Aninoasa şi a aliniat la start sportivi de la 15 cluburi din ţară. Cu 11 medalii, dintre care cinci de aur, trei de argint şi trei de bronz, arcaşii de la SCM Deva au fost cei mai medaliaţi din competiţie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Admiterea 2024 la UVT – centrele de admitere vor fi deschise la sediile din Timișoara și în nouă județe din țară

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) va organiza și…

4 ore ago

DRAGII MEI,

Alegerile locale din data de 9 IUNIE 2024, vă dau prilejul de a face un…

4 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Pe cine are în spate? Întrebarea frământă o întreagă comunitate din sudul județului nos­tru. Un…

o zi ago

Laurențiu Nistor: Angiograf funcțional la spitalul din Deva. Pacienții nu plătesc costul investigațiilor!

„La Spitalul Județean de Urgență Deva avem un angiograf, vârf de gamă la nivel mondial.…

o zi ago