Au pus monopol pe aur

Ciprian Marinuţ

Gimnastele de la „Cetate” Deva au cucerit toate medaliile de aur puse în joc la „Alpen Adria Cup”, competiţie desfăşurată la finalul săptămânii, la Klagenfurt, în Austria. Devencele au cucerit trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz la individual compus şi o medalie de aur la echipe.

Campioane peste tot
Şi la ediţia 2011 (a 15-a), lupta pentru medaliile de aur la „Alpen Adria Cup” a fost o afacere deveană. Gimnastele de la „Cetate” Deva, antrenate de Cristian Micu şi Ioan Coroiu, au monopolizat treapta întâi a podiumului la toate cele trei categorii de vârstă. Adela Florea a devenit campioană la categoria gimnastelor născute în anul 2000. Andreea Iridon a fost cea mai valoroasă şi completă sportivă dintre cele de 12 ani (născute în 1999). Mădălina Blendea (născută 1999) a câştigat detaşat competiţia sportivelor mari (născute între anii 1996-98) şi a fost „regina” competiţiei. Trebuie precizat că toate cele trei gimnaste de la „Cetate“ au câştigat concursul la individual compus, întrucât finalele pe aparate nu s-au disputat. În plus, Asiana Peng s-a clasat pe locul trei la grupa de 11 ani, Emanuela Pârva a fost pe poziţia a patra la cele de 12 ani, iar Laura Jurca a obţinut medalia de argint la categoria sportivelor mari. Pe baza acestor rezultate, CNS CSS „Cetate” Deva a ocupat locul I în clasamentul pe cluburi. „Suntem mulţumiţi de rezultate, întrucât am obţinut toate medaliile de aur puse în joc. Gimnastele noastre au luat note mai bune decât sportive de la 19 cluburi din Italia, Germania, Austria, Slovenia, Slovacia, Ungaria şi Albania. Se putea şi mai bine, cel mai clar fiind exemplul Emanuelei Pârva, care a ratat un element simplu şi a pierdut locul trei, la doar şase zecimi de punct. Oricum, toate gimnastele au avut exerciţii de calitate, cu multe elemente dificile, care ne dau speranţa că vor promova curând la loturile naţionale”, a spus antrenorul Cristi Micu.

Prezenţă constantă
Gimnastele de la CNS CSS „Cetate” Deva au participat la toate cele 15 ediţii ale „Alpen Adria Cup” de la Klaghenfurt, fiind de fiecare dată printre fruntaşe. În decursul celor 15 ani, din 1996, printre invitaţii de onoare ai competiţiei s-au aflat şi nume mari ale gimnasticii româneşti, începând cu Maria Olaru (1996 şi 2001), Lavinia Miloşovici (1999), Claudia Presecan (2000), Gina Gogean (2006, 2007, 2008) şi Oana Petrovschi (2006).

Prea mici pentru Top Gym
Pe de altă parte, gimnastele Paula Tudorache (Dinamo) şi Ştefania Stănilă (Cetate Deva) au reprezentat România la ediţia a 15-a a Cupei „Top Gym”, desfăşurată la finalul săptămânii la Charleroi, în Belgia. Mai mici cu trei-patru ani decât adversarele lor, cele două românce s-au clasat abia pe locurile 14 ş 18, din 24 de finaliste. Pe primele locuri s-au situat Evgueniei Shelgunova (Rusia) cu 56.200, Alessia Leolini (Italia) cu 53.650 şi Shallon Olsen (Canada) cu 52.450 puncte.
„Top Gym” a reunit anul acesta la start sportive din Anglia, Rusia, Suedia, Africa de Sud, Italia, Olanda, Canada, Belgia, Franţa şi România.

One thought on “Au pus monopol pe aur

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.