Categories: Sport

Au picat proba nervilor tari

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a scăpat printre degete victoria în meciul de acasă cu nou-promovata Alro Slatina. Trupa antrenată de Gică Barbu a jucat modest şi a fost condusă (0-1), dar putea câştiga, dacă Golguţ nu rata un penalty în prelungirile partidei, la scorul de 1-1.

Nou-promovată incomodă

Alro Slatina a dovedit pe Stadionul „Cetate” că performanţa eliminării europenei FC Vaslui din Cupa României, după 4-3 la penalty-uri, nu a fost o întâmplare. Cu jucători experimentaţi, unii chiar cu stagii la echipe de Liga I, gruparea olteană, dirijată de fostul internaţional Corneliu Papură, i-a ţinut în şah pe cei de la Mureşul. Devenii s-au mişcat apatic, în prima repriză, şi au fost băgaţi în corzi de o gafă a fundaşului Dosan. Bârsan (37) a scăpat singur după eroarea de curtea şcolii, comisă de Dosan, dar şutul a fost scos în corner de portarul Horvat. Faza fixă ce a urmat a fost letală pentru deveni, întrucât Vişa (37) a înscris cu capul, după centrarea lui Precup, 0-1. Putea fi 0-2 la pauză, dar portarul Horvath a scos de sub transversală torpila lui Bârsan (45+2) din lovitură liberă de la 22 de metri.

Tătaru, înger şi demon

Schimbările inspirate efectuate de antrenorul Gică Barbu la pauză şi oboseala acumulată de olteni în prelungirile partidei de miercuri cu FC Vaslui au schimbat cursul jocului după pauză. Nou-intratul Bogman (67) a reuşit să egaleze cu un şut din careu, după o pasă excelentă în diagonală a lui Melcea, 1-1. La acest scor, s-a jucat cu garda jos şi ambele echipe puteau da lovitura. Cel mai aproape de victorie au fost devenii, în prelungiri, când Gârlă a obţinut un penalty, după ce a fost faultat în careu de portarul Tătaru. Din păcate, Golguţ a şutat slab şi i-a dat posibilitatea portarului Tătaru, care a apărat şi cu FC Vaslui două lovituri de la 11 metri, să intervină şi să-şi salveze echipa.

„Ne mulţumim şi cu un punct având în vedere că Mureşul putea să câştige dacă marca din penalty, în prelungiri. Puteam să înscriem şi la 1-0 şi la 1-1, iar portarul Tătaru trebuia să evite acel fault, din care a ieşit lovitura de pedeapsă”, a spus antrenorul de la Alro, Corneliu Papură. „Puteam câştiga, dacă Golguţ transforma acel penalty, dar rezultatul e echitabil. Echipa a fost greoaie, întârziată şi fără vlagă, dar e explicabil, pentru că înainte de joc, aproape jumătate din echipă a acuzat stări de vomă şi diaree”, a spus Gică Barbu, antrenorul devenilor.

Mureşul Deva –Alro Slatina 1-1

Au marcat: Bogman (67) şi Vişa (37).

Mureşul Deva: Horvat – Coca, Dosan, Gongolea, D. Sânmărtean – Trif (46 Bogman), Sătmar, Gîrlă, Stan (65 Golguţ) – Melcea, Ginghină (71 Dîrvaru). Antrenor: Gheorghe Barbu.

Alro Slatina: Tătaru – Pasăre, Vişa, Kalai, Stoica – Precup, Sergiu Popescu, Quist, C. Constantin -Anghelina, Bârsa. Antrenor: Corneliu Papură.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • E normal sa joace modest echipa locala cand inainte de meci la incalzirea jucatorilor, la statia de amplificare urlau doinele de jale. E penibil ca staff-ul tehnic nu cunoaste faptul ca jucatorii trebuie motivati si psihic iainte de o confruntare. Dar la cat diletantism exista in randul antrenorilor si conducatorilor de fotbal din Romanica nu ne mai mira ca la Deva e la fel.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

20 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

20 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

20 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

20 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

20 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

20 de ore ago