Categories: Sport

Au picat examenul la „Ştiinţa”

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au fost lipsite de putere de concentrare, de unitatea şi relaţiile unei echipe şi au pierdut la şapte goluri diferenţă (scor 22-29, la pauză 11-15) partida cu Ştiinţa Baia Mare, disputată, ieri, în deplasare.

Primul hop, primul eşec

Speranţele finanţatorului Marian Muntean că echipa sa va reuşi un rezultat pozitiv şi în faţa primei formaţii cu pretenţii pe care o întâlneşte în returul Ligii Naţionale s-au dovedit simple iluzii. După trei victorii consecutive contra unor echipe din coada clasamentului, Cartaş şi compania au dezamăgit exact când era momentul să-şi demonstreze valoarea. Cetate a pierdut cu 22-29, meciul din deplasare cu Ştiinţa Baia Mare, deşi se conta pe specularea unei stări de oboseală a adversarelor care au jucat sâmbătă în Polonia un meci în Cupa EHF. „S-a simţit lipsa de seriozitate din pregătire în ultimele luni. Sunt multe valori individuale în lot, dar nu avem echipă, aşa că trebuie să găsesc rapid un antrenor care să instaureze disciplina şi în joc, şi în vestiar. Fetelor le-a lipsit puterea de concentrare şi ambiţia de a lupta cu suflet în momentele cheie ale partidei, când ne-am apropiat la doar două goluri diferenţă. Au fost şi momente în care arbitrii şi-au dat cu stângul în dreptul în defavoarea noastră, dar decisiv pentru eşec a fost jocul nostru slab”, a admis la final Marian Muntean, cel care a dirijat echipa de pe banca tehnică.

Scor umflat pe final

Cetate a fost condusă din primul până în ultimul minut, însă meciul a fost mult mai echilibrat şi tensionat decât lasă să se vadă diferenţa de şapte goluri din final. Ştiinţa a condus cu 3-0 în minutul cinci, iar această diferenţă de trei goluri s-a menţinut în majoritatea timpului de joc al primei reprize: 5-2 (min. 11), 10-7 (min. 20), 11-8 (min. 23). Cetate n-a avut suflu pe finalul primei reprize şi băimărencele s-au desprins la patru lungi: 15-11 (min. 30). Repriza secundă a fost şi mai animată. Ştiinţa s-a desprins la cinci goluri (20-15, min. 40), dar Cetate a revenit din nou la trei şi chiar două goluri: 21-18 (min.45), 22-20 (min. 49). Devencele au clacat pe final, iar Ştiinţa s-a desprins întâi la cinci goluri (26-21, min. 55), iar la final a stabilit diferenţa maximă de scor a partidei: 29-22.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • De cand cunosc acest fenomen la Deva, doar arbitri fac diferenta, de fiecare data alti sunt de vina. Mai bine ar investii bani, daca vrea rezultate.
    Cu toate astea,tot respectul pentru ca D-l Muntean , datorita caruia inca mai avem singura ecipa in Liga Nationala

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

22 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

22 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

22 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

22 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

22 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

22 de ore ago