Categories: Sport

Au obţinut biletele pentru Mondiale şi Europene

Ciprian Marinuţ

Atletele Florentina Marincu (foto) (junioară II – CNS CSS „Cetate” Deva) şi Maria Florea (junioară I – SCM Deva) au fost în top la Campionatele Internaţionale ale României ale seniorilor şi au îndeplinit baremele pentru participarea la competiţiile mondiale şi continentale din această vară.

O medalie şi un loc patru
Talentul de excepţie al Florentinei Marincu (17 ani) a strălucit din nou prin rezultate valoroase în competiţia senioarelor. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a obţinut medalia de bronz în cursa de 100 de metri plat feminin, cu timpul de 11,88 secunde, fiind devansată doar de două senioare: Andreea Ogrăzeanu (Farul Constanţa) – 11,58 şi Ana Maria Roşianu (Steaua) – 11,83. În plus, în proba de săritura în lungime, specialitatea ei, atleta din Deva s-a duelat de la egal la egal cu cele mai puternice senioare din concurs. Florentina a reuşit cinci sărituri din şase peste şase metri, iar cu cea mai bună, care a măsurat 6,44 metri, a ocupat locul patru. Pe primele trei poziţii, s-au situat senioarele Ekaterina Khalyutina (Rusia) – 6,51 metri, Cornelia Deiac (CSU Oradea) – 6,50 metri şi Alina Rotaru (Steaua) – 6,48 metri.

Cupa Europei, în Irlanda
În urma acestor rezultate, Florentina Marincu are asigurate biletele de participare la Campionatele Mondiale de junioare II din Ucraina (10-14 iulie) şi la Campionatele Europene de junioare I din Italia (18-21 iulie). Iar ca bonus, e posibil ca atleta de la Cetate să participe la o Cupă Europeană a senioarelor ca şi componentă a ştafetei României. „Rezultatele de la Campionatele Internaţionale ale României sunt în grafic, fiind al treilea concurs în aer liber în care Florentina sare peste 6,40 metri. De altfel, diferenţa faţă de senioarele clasate pe podium a fost minimă, primele patru clasate fiind înşirate pe doar şapte centimetri. Cu aceste rezultate constant bune, Florentina i-a convins pe reprezentanţii Federaţiei Române de Atletism să o desemneze drept reprezentantă a ţării noastre la competiţiile majore ale verii: Mondialele de junioare II şi Europenele de junioare I. În plus, performanţa foarte bună din cursa de 100 de metri e posibil să-i aducă Florentinei participarea la un nou concurs de top al senioarelor. Astfel, au fost discuţii pentru ca ea să facă parte din ştafeta de 4×100 de metri a României pentru concursul de Cupa Europei, care va avea loc în Irlanda în 22-23 iunie”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.

Bareme europene şi la semifond
Performanţele atletismului hunedorean au fost completate cu alte două locuri patru cucerite de doi reprezentanţi ai clubului SCM Deva. Maria Florea (18 ani – junioară I) s-a clasat pe locul patru în cursa de 800 de metri şi a îndeplinit baremul de calificare la Campionatele Europene ale junioarelor I, din Italia. Sportiva din Ghelari, antrenată de Emerson Toma, a încheiat cursa cu timpul de 2:07.69, fiind devansată de senioarele: Dorina Korozsi (Crişul Oradea) – 2:05.56, Elena Tănăsie (CSU Craiova) – 2:06.01 şi Mihaela Nunu (Atletic Giurgiu) – 2:06.50. „Timpul realizat de Maria este barem de calificare la campionatele continentale în această probă. Ea realizase la concursurile anterioare bareme de calificare şi în proba de 1.500 de metri. Rămâne ca Federaţia să stabilească după ultimul Grand Prix din această lună, în ce cursă să alerge Maria la Europene”, a afirmat antrenorul Emerson Toma.
Ultima prezenţă notabilă la Internaţionalele României pentru atletismul hunedorean a reuşit-o Andrei Deliu (20 de ani, categoria tineret) de la SCM Deva. El a ocupat locul patru în proba de săritură cu prăjina cu o performanţă de 4,50 metri, fiind depăşit de Dimitros Patsoukakis (Grecia) – 5.35m, Bogdan Popa (Rapid) – 4.70 metri şi Andrey Fedotov Republica Moldova) –  4.60 metri. La Campionatele Internaţionale ale României, au participat 297 de atleţi, din care 131 la feminin şi 166 la masculin, de la 84 cluburi din România, Rusia, Grecia, Bulgaria şi Republica Moldova.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Într-o arie din sudul județului nostru, zonă protejată de lege, are loc un adevărat jaf.…

12 ore ago

Bulina albă

Avram Iancu, sportiv temerar din Petroșani Pentru că și-a propus să traverseze Canalul Mânecii dus-întors,…

12 ore ago

Bulina neagră

Constantin P., din municipiul Petroșani Pentru că este judecat deoarece a înșelat zeci de persoane…

12 ore ago

Laurențiu Nistor: FC Corvinul 1921 Hunedoara, o echipă cu care ne mândrim!

Performanța obținută în acest sezon de echipa de fotbal FC Corvinul 1921 Hunedoara este una…

12 ore ago

Polițistul corupt din Petroșani va fi judecat

Curtea de Apel Alba Iulia a dat dreptate instanței Tribunalului Hunedoara în privința acordului de…

12 ore ago

IFN înșelat de doi soți

Aceștia s-au folosit de datele per­sonale ale fostului soț al femeii și au scos un…

12 ore ago