Au fost numiţi în funcţie noii directori de şcoli

04 inspectoratul scolar (1)Natalia Bumbac

Ministerul Educaţiei nu a mai organizat concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere din învăţământ din anul 2008. În această situaţie, Inspectoratele Şcolare Judeţene sunt cele care au atribuţia de a numi prin delegare persoanele care vor ocupa funcţiile de directori şi directori adjuncţi pentru o perioadă de un an de zile la instituţiile şcolare din judeţ.
Pentru a fi numiţi în funcţiile de directori sau directori adjuncţi, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii în conformitate cu cerinţele postului, cum ar fi experienţa didactică, moralitatea ş. a.. În perioada delegării cadrului didactic pentru o funcţie de conducere, postul de la catedra unde şi-a desfăşurat activitatea îi rămâne rezervat pe toată perioada mandatului.
Un sfert dintre directorii de licee, schimbaţi
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara a stabilit lista directorilor şi directorilor adjuncţi care vor fi la conducerea celor 179 de unităţi şcolare din judeţ pe perioada anului şcolar 2014 – 2015, în urma evaluării individuale a fiecărui candidat. Din cele 32 de licee şi colegii din judeţ, doar la opt dintre ele au fost schimbaţi din funcţie foştii directori. În unele cazuri, au fost inversate doar rolurile între director şi directorul adjunct, ca în cazul Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva şi a Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” din municipiul Hunedoara. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la Liceul Economic „Hermes” din Petroşani, unde funcţia de director a fost ocupată de fostul director adjunct.  Însă la cinci dintre colegii şi licee au fost numiţi directori noi. Este vorba de Liceul „Nicolaus Olahus”, din Orăştie, Liceul „Sabin Drăgoi” Deva, liceul din Ghelari, Liceul „Silviu Dragomir” Ilia şi Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroşani.
„Am făcut numirile conform propunerilor din Consiliul de Administraţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean. Schimbările pe care le-am făcut sunt pentru a încerca noi formule la conducerea unităţilor de învăţământ din judeţ”, a afirmat profesoara Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara.

Un gând despre „Au fost numiţi în funcţie noii directori de şcoli”

  1. Corect ar fi fost sa publicati o lista sau sa faceti trimitere la lista cu aceste persoane

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.