Categories: Eveniment

Au decis să termine cu viaţa chiar de Paşte

Maximilian Gânju
Oana Mihnea

Doi bărbaţi, un tânăr din Valea Jiului şi un sexagenar din satul Vărmaga, au decis să termine cu viaţa, chiar în ziua de Paşti. Dar fiecare şi-a luat viaţa în alt fel. Unul prin intermediul flăcărilor, iar celălalt prin cel al apei.
Şi-a dat foc în noaptea de Înviere
Gest şocant al unui tânăr de 26 de ani, din Petrila, care s-a sinucis în noaptea de Înviere. Bărbatul era copleşit de greutăţi şi de faptul că nu-şi putea face un rost în Valea Jiului. Tragedia a avut loc la scurt timp după slujba de Înviere, iar tânărul a ales un loc retras de la marginea localităţii pentru a-şi lua zilele. Cătălin Dănuţ era alintat de prieteni ”Căpşună” şi a fost crescut de bunica sa. În ultimul timp era foarte abătut din cauza faptului că nu se înţelege cu familia, care locuieşte tot în Petrila, dar şi pentru că nu-şi găseşte un loc de muncă pe măsura pregătirii sale. Cătălin era un tânăr sclipitor, absolvent al Universităţii Politehnice din Timişoara, iar bunica lui spune că suferea foarte mult şi din cauza faptului că se certase cu tatăl său vitreg. În ziua de sâmbătă era şi mai abătut şi parcă nu-şi găsea rostul. Către seară i-a spus bunicii că pleacă la Bucureşti, împreună cu un prieten, şi şi-a luat un rucsac şi câteva haine. A mers pe un deal de deasupra cartierului Cocoşvar din Petrila şi la scurt timp după miezul nopţii, şi-a turnat o substanţă inflamabilă şi şi-a dat foc.
„Căpşună” a fost descoperit dimineaţa, în ziua de Paşti, de o localnică a cărei gospodărie se află în zonă. Femeia a simţit un miros de ars şi a dat alarma. Paramedicii SMURD Petrila, ajunşi la faţa locului, nu au putut face altceva decât să constate decesul tânărului. Era carbonizat în întregime, iar criminaliştii au stabilit în urma cercetărilor că este vorba de un act suicidal.
S-a aruncat în fântână
Un bărbat de 60 de ani din localitatea Vărmaga şi-a încheiat socotelile cu viaţa chiar de Sărbătorile Pascale. Acesta s-a aruncat în fântâna din curtea casei şi n-a mai avut nici o şansă să fie salvat. La faţa locului au intervenit 11 pompieri şi doi paramedici, care au făcut eforturi pentru a-l scoate din fântâna adâncă de aproximativ 10 metri, corpul acestuia afându-se sub nivelul apei. „Pompierii au montat dispozitivul de salvare din medii ostile, un salvator fiind coborât în fântână pe o coardă. Pompierul a aşezat un ham de extracţie în jurul trupului bărbatului cu ajutorul căruia l-a scos la suprafaţă“, a informat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. Eforturile au fost în zadar pentru că hunedoreanul era deja decedat. Potrivit subcomisarului Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, în cauză nu există suspiciuni de comiterea vreunei infracţiuni, primele informaţii conducând spre o sinucidere. Cercetările poliţiştilor vor continua pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs tragedia.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

12 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

12 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

12 ore ago