Categories: Comunitate

Au crezut că izolarea şi carantina sunt opţionale

Maximilian Gânju

Trei hunedoreni suspectaţi că ar fi putut contacta virusul Sars Cov-2, pentru care DSP a impus carantină sau izolare, au fost des­coperiţi că nu respectau măsurile impuse.
Cei trei au fost prinşi plimbându-se pe străzi fără a le păsa de consecinţele faptelor lor. ”În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii din municipiul Hunedoara la adresele a doi ti­neri din Hunedoara, care figurează ca per­soane izolate la domiciliu, agenţii de poliţie au constatat că aceştia nu se află la adresele indicate, ei fiind depistaţi ulterior pe stradă, venind spre domiciliu. Cei doi au fost sanc­ţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 2000 de lei, conform Legii 55/2020, pen­tru nerespectarea măsurii carantinei”, in­for­mează IPJ Hunedoara.
Cel de-al treilea individ prins de poliţişti este un bărbat din Petroşani, revenit recent de pe teritoriul unui stat clasificat „zonă galbenă”, care a părăsit adresa de izolare. ” Persoana în cauză a recunoscut că a părăsit pentru scurt timp domiciliul, motivând că nu a avut pe cine să trimită la cumpărături. Bărbatul a fost sanc­ţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei. În ambele situaţii, a fost notificată DSP Hunedoara, pentru a dispune măsuri în consecinţă”, mai arată sursa citată.
Totodată, în urma acţiunilor derulate la nivelul judeţului, echipele de control au verificat 112 societăţi comerciale şi 64 de mijloace de transport în comun, iar pentru ne­regulile constatate au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 6.500 de lei.
Multe dintre sancţiuni au fost acordate pen­tru lipsa măştii de protecţie. În Orăştie, poli­ţiştii au descoperit o femeie care nu purta masca de protecţie în timp ce se afla într-o staţie de au­to­buz, doi bărbaţi care nu purtau masca de pro­tec­ţie în timp ce se aflau într-o piaţă agroa­li­mentară, un bărbat care nu purtau mască de protecţie în timp ce con­ducea un taxi şi avea pasageri, ori un bărbat din Republica Belarus, care nu purta mască de protecţie în timp ce se afla în incinta unei staţii de carburanţi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago