Au câştigat „moral” de favoriţi

20 aprilie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Înotătorii juniori de la CSS Hunedoara s-au întrecut cu „coloşii” nataţiei româneşti la Campionatele Naţionale ale seniorilor şi au obţinut rezultate valoroase, care îi plasează între favoriţii la medalii la Naţionalele de Juniori, de la finalul acestei săptămâni.

Ploaie de recorduri personale

Sportivii hunedoreni antrenaţi de Anca Băjan şi Zeno Giurasa s-au simţit ca peştele-n apă la Campionatele Naţionale ale seniorilor, desfăşurate la finalul săptămânii la Piteşti. Drept dovadă, toţi cei 10 înotători juniori de la CSS Hunedoara, prezenţi la competiţie, au stabilit noi recorduri personale, semn că lupta cu vedetele nataţiei româneşti i-a motivat la maximum. Timpii obţinuţi şi valoarea demonstrată de înotători i-au surprins plăcut pe antrenorii hunedoreni. „Obiectivul nostru era de a ne antrena cât mai bine, în condiţii de concurs, pentru Campionatul Naţional de Juniori, care va începe joi, la Baia Mare. Prezenţa în concurs a unor vedete, precum Camelia Potec sau Răzvan Florea a avut un efect mobilizator fantastic asupra sportivilor, dovadă că ei au întrecut toate aşteptările. Toţi au realizat noi recorduri personale şi au câştigat încredere în perspectiva noilor competiţii. Pe baza acestor reuşite sunt cotaţi între favoriţii naţionalelor de juniori şi sperăm că vor obţine cel puţin trei medalii la această competiţie”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

Buzdugan, cea mai rapidă din echipă

Înotătorii de la CSS Hunedoara au reuşit trei prezenţe în finalele A ale competiţiei, în care s-au luptat de la egal la egal cu seniorii şi 13 prezenţe în finalele B. Cele mai bune rezultate le-a obţinut „zvârluga” de doar 14 ani, Adelina Buzdugan, singura de la CSS Hunedoara care a intrat în finalele A. Buzdugan a înotat perfect în probele de bras şi a obţinut locul patru la 100 metri şi locul şase în cursele de 50 metri şi 200 de metri. „În cursa de 100 de metri, Adelina a întrecut patru senioare, între care una de la Steaua, şi a fost la un pas de medalie. Performanţa ei se explică prin talentul absolut special şi prin faptul că stilul bras e favoritul ei”, a spus antrenoarea Anca Băjan. Următoarea performanţă ca valoare îi aparţine lui Cristian Rizan, care a obţinut locul doi în finala B de la 100 metri bras. Clasări pe locurile patru, cinci sau şase în finalele B au mai obţinut Alexandru Ancuţa, Daniel Scurtu şi Cristina Sfetcu, în vreme ce ştafetele masculine au ocupat locurile şase şi şapte în finalele A de la 4×100 metri liber şi 4x 100 metri mixt.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Rebeliunea consilierilor din Hunedoara a eşuat

Tentativa consilierilor PDL Hunedoara de a convoca o şedinţă extraordinară de consiliu, în lipsa primarului Ovidiu Hada (foto), a eşuat,...

Scor umflat pe final

„Avantaje”, lidera Campionatului Municipal de Fotbal Amatori Deva, a câştigat derby-ul etapei de duminică cu „Old Boys”, însă diferenţa de...

Bătut şi tâlhărit

Doi tineri, unul de 18 ani, iar celălalt de 21 de ani, au tâlhărit în miez de noapte un bărbat...

Închide