Categories: Sport

Au „îndoit” Metalul şi au luat Cupa

Ciprian Marinuţ

Universitatea Petroşani a avut o viteză în plus faţă de Metalul Crişcior şi s-a impus cu 3-1 în finala Cupei României, faza judeţeană, desfăşurată, ieri, pe Stadionul „Cetate” din Deva. Meciul a fost lipsit de nerv şi adrenalină, în principal, din cauza replicii modeste a moţilor.

I-au luat tare

Istoria confruntărilor echilibrate din actualul sezon al Ligii a IV-a, ambele încheiate la egalitate, a fost ştearsă cu buretele de jucătorii Universităţii Petroşani. Drept urmare, duelul pentru trofeul judeţean al Cupei României nu a avut încrâncenarea specifică unei finale, între două echipe cu potenţial similar.
Studenţii au început fără nici un fel de emoţii şi au controlat autoritar startul partidei. Şarjele ofensive ale trupei antrenate de Ionuţ Stelescu au fost concretizate prin două goluri, marcate în primele 21 de minute. Scorul a fost deschis de R. Belei (15), cu un şut la colţul scurt din interiorul careului. Peste doar şase minute, Spânoche (21) a majorat diferenţa cu un şut de la 6-7 metri, după o pasă a lui Puian. La 0-2, Metalul s-a simţit obligată să demonstreze că nu a ajuns întâmplător în finală şi a ieşit la joc. Trupa din Crişcior a redus din diferenţă, 1-2, prin căpitanul Petrişor (40), dintr-un penalti acordat pentru o minge şutată în mâna lui Konicika. Totul s-a dovedit un simplu foc de paie, întrucât în ultimul minut al primei reprize, studenţii au refăcut avantajul de două goluri (1-3) prin reuşita lui Grigoraş (45).
Scenariul reprizei secunde a fost anost, întrucât Metalul nu a avut resurse să forţeze egalarea, iar Universitatea a dominat steril, limitându-se la conservarea avantajului.

Metalul Crişcior – Universitatea Petroşani (1-3)
Au marcat: Petrişor (40 din penalti) / R. Belei (15), Spânoche (21), Grigoraş (45)
Metalul: Robciuc (cpt) – Lazăr, Torokay, Mihoc (85 Mateş), Negru (63 Tebieş) – Mihăiescu (57 Chelbu), Petrişor, Deac, Trif – Faur (46 Pădurariu), Mureşan. Antrenor – Emilian Petrişor.
Universitatea: Văcaru – Danciu, Colţişor (89 Colţişor), Spânoche, Asan – Puian (74 Hăncilă), R. Belei, Konicika (cpt), Kuron (79 D. Belei) – Soare (82 Soare), Grigoraş. Antrenor – Ionuţ Stelescu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago