Au „trãit” cât au rezistat fizic

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a marcat primul gol din retur şi a condus cu 1-0 în partida cu FC Argeş, disputată, ieri, acasă, însă apoi a fost trădată de condiţia fizică şi a încasat două goluri, pierzând meciul cu 1-2. Este al patrulea eşec consecutiv pentru trupa de sub Cetate, care a picat în clasament, de pe locul 12, pe poziţia a 14-a, retrogradabilă.

Achiziţii aducătoare de speranţă
Antrenorul Romulus Gabor a putut trimite în teren la acest meci doi dintre „stranierii” transferaţi săptămâna trecută. Prezenţa lor în teren a adus un suflu nou şi speranţe că Mureşul se poate salva, iar formaţia deveană a marcat primul gol în retur. Marocanul Jawad (min. 14) şi-a trecut numele pe lista marcatorilor chiar de la debut, după ce a reluat din cădere, de la şase metri, o minge venită de la Vîrtic. Portarul leton Dzelme s-a remarcat şi el, 10 minute mai târziu, când a respins în corner bomba de la 20 de metri, expediată de Manole (24). În continuare, Mureşul a secat din cauza deficienţelor de la capitolul pregătirii fizice, iar argeşenii au preluat frâiele partidei. Fără să fie cu mult superiori, „violeţii” au punctat de două ori şi au întors soarta partidei. Dulcea (25) a egalat situaţia, 1-1, cu un şut la vinclu dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, la care portarul leton a rămas simplu spectator. Tot Dulcea (41) putea aduce avantaj oaspeţilor, dar zidul devean a deviat în corner o altă lovitură din poziţie similară cu cea de la gol. Speranţele devenilor s-au năruit imediat după pauză. Vîrtic a bâlbâit o minge la marginea careului propriu, Dulcea i-a pasat ideal lui Ivanică (47), iar acesta a punctat cu un şut la colţul lung, la semiînălţime. Argeşenii s-au mulţumit să conserve avantajul minim, iar pe final, Mureşul a avut o ocazie de a egala, însă Ciparidis (81) a trimis cu capul pe lângă poartă, din centrarea lui Petresc.

Picaj în clasament
Ajunsă la al patrulea eşec consecutiv, echipa deveană a picat de pe locul 12 până pe 14, întrucât rivalele din subsolul clasamentului au reuşit rezultate pozitive. CSM Rm. Vâlcea a câştigat, scor 1-0, partida din deplasare cu FC Maramureş  şi are acum trei puncte avans faţă de deveni. FC Olt a scos o remiză albă (0-0) în deplasare cu Unirea Alba-Iulia şi este la egalitate de puncte cu Mureşul, însă are golaveraj mai bun. Devenii pot însă speră în continuare la evitarea retrogradării, dacă reuşesc să se pună la punct cu condiţia fizică şi dacă vor mai aduce jucători care să completeze valoric lotul.

Mureşul Deva – FC Argeş 1-2 (1-1)
Au marcat: Jawad (14)/Dulcea (29), Ivănică (47)
Stadion: „Cetate”. Spectatori: 500
Mureşul: Dzelme – Petresc, Vîrtic (c), Geacă, C. Lia – Dutciuc, Al. Dan, Plăviţiu, Ungur (A. Niculae 84), T. Stan (Ciparidis 70) – Jawad. Antrenor: Romulus Gabor
FC Argeş: Fundulea – Răuţă, Wallace, Ionescu, C. Andrei (M. Ion 23) (I. Nicolae 45) – A. Popa, M. Cîrstoiu (c), Bazzi, Manole, Ivănică – Dulcea (Stănescu 90). Antrenor: Viorel Dumitrescu
Arbitru: Flavius Roşu (Timişoara). Asistenţi: Ionuţ Câmpeanu (Cluj), Alina Mihoc (Arad)

Un gând despre „Au „trãit” cât au rezistat fizic”

  1. asta e efectul Dinamo!
    Pe unde a fost Dinamo, a retrogradat …vezi clar ,exemplul echipei Poiana Cimpina,den liga 2 -a a ajuns in liga a 3-a!Echipa este Dinamo Campina!rusine Bucuresti!

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.