Categories: Sport

Au „sorbit” Dunărea şi merg spre Europa

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Devatrans au dispus, scor 27-23, după un meci pe care şi l-au complicat singure, de reprezentanta României în Cupa Cupelor, Dunărea Brăila, şi par a fi pe drumul bun în cursa spre cupele europene.

Start perfect
Cu un echipament nou, negru cu alb, care le face mai sexy şi mai elegante, handbalistele devene au început în forţă meciul cu Dunărea Brăila, echipă recent eliminată din turul IV al Cupei Cupelor. Trupa antrenată de Ioan Mătăsaru şi condusă de pe banca tehnică de finanţatorul Marian Muntean a reuşit 23 de minute excelente, după care conducea cu un neaşteptat 11-5. Tonul l-a dat portăriţa Laura Poenaru, care a parat două aruncări de la şapte metri în minutele doi şi cinci şi a dat încredere echipei. Golurile au venit şi din faze parcă mult lucrate la antrenament, şi din contraatacuri rapide, şi din frumoase acţiuni personale, iar apărarea s-a achitat cu brio de sarcini.
După acest start bun, Cetate s-a culcat pe-o ureche şi a cam căzut fizic. Lipsa de concentrare şi mobilizare a devencelor a fost prompt speculată de adversare. Drept dovadă, Dunărea a marcat trei goluri consecutive, fără să primească nici unul înainte de pauză, iar scorul primei reprize a fost 11-8. Declinul devencelor a continuat şi în debutul reprizei secunde, iar Dunărea a profitat şi s-a apropiat la un singur gol, după doar două minute: 11-10 (min. 32). Diferenţa de doar o lungime s-a menţinut până în minutul 42 (16-15).

Au renăscut pe final
Din minutul 43, adică după 20 de minute în care şi-au făcut singure viaţa grea, handbalistele de la Cetate au renăscut. Vârtic a fost iar prima care a scris o diferenţă de două goluri pe tabelă (17-15, min.43), după care avantajul devencelor a crescut şi a atins un maximum de cinci goluri, 27-22, în minutul 59. Cheia acestei reveniri a stat în intercepţiile şi golurile reuşite în momente psihologice de experimentata Moise, în punctele marcate din unghiuri incredibile de veterana Toth şi în  trezirea la realitate a golgeterei Cartaş. Cetate a câştigat meritat cu 27-23, iar la final, Vârtic a primit flori de la unul dintre spectatori.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago