Categories: Sport

ATLETISM. Fără medalii la Campionatele Mondiale din Statele Unite

Atletul român Alin Alexandru Firfirică (foto) s-a clasat pe locul 7 în finala pro­bei de aruncare a discului la Campio­na­tele Mondiale de atletism de la Eugene (Oregon/SUA), cu performanţa de 65,57 metri, cea mai bună a sa din acest sezon.

Cine face parte din delegația noastră
Medalia de aur a fost cucerită de slo­venul Kristjan Ceh (23 ani), cu 71,13 m, record al Campionatelor Mondiale, podiumul fiind completat de lituanienii Mykolas Alekna (69,27 m) şi Andrius Gudzius (67,55 m). Campionul olimpic en titre, suedezul Daniel Stahl, s-a cla­sat pe locul al patrulea (67,10 m).
În proba feminină de săritură în înăl­ţime, românca Daniela Stanciu a ocu­pat locul 10, cu 1,93 metri. Titlul mon­dial a fost câştigat de australianca Elea­nor Patterson (26 ani), cu 2,02 m, care s-a impus în faţa favoritei, ucrai­neanca Iaroslava Mahucih (2,02 m), departajarea fiind făcută la numărul de încercări. Medalia de bronz a revenit ita­liencei Elena Vallortigara (2,00 m). Campioana olimpică en titre, rusoaica Maria Lasiţkene, nu a fost prezentă, fiind blocată ca urmare a deciziei forului mondial.
Delegaţia României la Mondialele de la Eugene cuprinde opt sportivi, patru fete şi patru băieţi: Bianca Florentina Ghelber (aruncarea cioca­nu­lui), Daniela Stanciu (săritura în înăl­ţime), Ana Ve­ronica Rodean (35 km marş), Mihaela Acatrinei (35 km marş), Andrei Rareş Toader (aruncarea gre­utăţii), Alexandru Mihăiţă Novac (arun­carea suliţei), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului) şi Marius Iulian Cocioran (35 km marş).

Mesagerul Hunedorean