Actualitate

Atenție! Se demolează Termocentrala Mintia! Se pregătește investiția de 1 miliard de euro

Ieri, prefectul de Hunedoara a efectuat o vizită de lucru la Mass Global Energy Rom pentru a discuta cu reprezentanții acestei companii despre evoluția investiției care va fi finalizată în 2026 la Mintia. Acum se de­molează vechile clădiri de la termocentrală.

O mână de ajutor
Prefectul susține că avizele necesare investiției se dau prea lent și că va „depune toate diligențele necesare pentru a accelera ritmul procedurilor de avizare”. „Mi-am dorit foarte mult să discutăm despre graficul pentru implementarea investițiilor și am primit garanții că obiectivele de investiție se vor finaliza până în anul 2026. Un aspect deosebit de important pentru care militez este obținerea avizelor, într-un timp cât mai scurt. Constat că instituțiile publice trebuie să fie și mai operative, mai ales când vine vorba despre a da o mână de ajutor celor care investesc în județul nostru, iar pe aceas­tă cale, fac un apel către conducătorii serviciilor publice deconcentrate să fie cât mai aplecate asupra nevoilor mediului privat de afaceri”, a spus prefectul județului.
Reamintim că reprezentanții Mass Global Energy Rom, companie care a achiziționat Termocentrala de la Mintia, au anunțat în urmă cu câteva luni un plan de investiții de peste un miliard de euro în transformarea acestei termocentrale în următorii 3 ani. Dacă se va face, investiția va transforma termocentrala în cea mai mare și eficientă capacitate de producție a energiei electrice pe gaz din Uniunea Europeană. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

2 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

2 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

2 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

2 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

2 ore ago