Categories: ActualitateFlash

Arion: Îl acuz pe primarul Hunedoarei de tentativă de fraudă

Carmen Cosman

Primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, a fost acuzat, într-o conferinţă de presă a conducerii PDL Hunedoara, de tentativă de fraudă a 10 milioane de euro.
Acuzaţiile vin din partea deputatului PDL Viorel Arion (foto), în cazul licitaţiei pentru reabilitarea drumurilor. „Domnia sa a făcut o conferinţă de presă, în care a anunţat că anulează licitaţia pentru reabilitarea drumurilor din municipiul Hunedoara, pe motiv că nu îl lasă Arion sau PDL să organizeze această licitaţie. Potrivit documentului oficial, publicat în Jurnalul de achiziţii publice, motivele pentru care a fost anulată licitaţia din data de 11 iulie sunt abateri grave de la prevederile legislative, ce afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”, a afirmat deputatul Viorel Arion.

Aproape 50 de clarificări solicitate

Conform documentelor oficiale, în data de 27 iunie, Primăria Hunedoara publică pe SEAP o solicitare de prelungire a termenelor de deschidere a ofertelor pentru procedura de achiziţie. Solicitarea a fost aprobată şi s-a stabilit ca ofertantul câştigător să fie declarat în data de 11 iulie, dar, în 7 iulie, primarul a anunţat anularea lictaţiei. „Consider că anularea licitaţiei este ilegală. Aceasta trebuia să-şi desfăşoare cursul normal şi la data de 11 iulie trebuia declarat câştigătorul. Care este de fapt dedesubtul? Această licitaţie a avut cele mai multe solicitări de clarificări. Există o practică, atunci când vrei să declari un ofertant câştigător, îi creezi lui câteva avantaje prin caietul de sarcini, să aibă ceva ce ceilalţi nu au. Ei, la această licitaţie au fost 49 de astfel de clarificări solicitate de ceilalţi participanţi. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care putea să câştige oricine şi acesta a fost motivul principal pentru care a fost anulată licitaţia”, a explicat deputatul hunedorean. Şi nu este singura licitaţie anulată de edilii hunedoreni, susţine deputatul PDL Viorel Arion. „Îl acuz public pe domnul primar Hada de tentativă de fraudă, şi nu orice fel de fraudă, ci o fraudă de 10 milioane de euro. Îl acuz de tentativă de fraudă tocmai pentru că a anulat, ilegal, o licitaţie”, a declarat deputatul Viorel Arion.
Contactat, primarul municipiului  Hunedoara, Ovidiu Hada, a precizat că: „Eu l-aş întreba pe domnul Arion dacă este legal să consumi substanţe halucinogene. Atâta l-aş întreba”.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • astia amandoi se drogheaza ,si fac amandoi un mare necaz populatiei din hunedoara,nu stie care sa fure mai mult,eu v-am ajutat pe amandoi ,si mi-ati intors spatele ,dar eu o sa am grija de voi dupa ce nu o sa mai fiti in functi,stiti ca eu ma voi razbuna ,sa fiti pregatiti ca eu nu v-am uitat cum ati facut voi cu mine ,in curand vine vremea voastra ,pentru ca nu ati vrut sa-mi dati un loc de munca ,cand eu am venit la voi si v-am spus ca am nevoie de ajutor ,am fost bun cand v-am ajutat ?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

8 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

8 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

8 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

8 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

8 ore ago

Dat dispărut, găsit spânzurat

Tânărul din Petroșani, dispărut după sărbătorile pascale, a fost găsit, ieri, spânzurat. Cosmin (foto) a…

8 ore ago