Categories: Sport

Argint şi bronz la „Cupa Europei”

Ciprian Marinuţ

Judoka Mihaela Chiss, legitimată la SCM Deva, a obţinut cea mai valoroasă performanţă a delegaţiei României la „Cupa Europeană” rezervată cadeţilor, care s-a desfăşurat în week-end, în Antalya (Turcia). Sportiva clubului devean a fost medaliată cu argint la categoria 44 kilograme, în vreme ce Lidia Marin, de la CSS 1 Bucureşti, care se pregăteşte în Centrul Naţional de Judo de la Deva, a obţinut medalia de bronz la categoria 40 kilograme, acestea fiind singurele trofee ale României la competiţia din Turcia.

Trei victorii şi un eşec
Ambele sportive tricolore medaliate la „Cupa Europeană” din Turcia au obţinut câte trei victorii şi au suferit o înfrângere, diferenţa făcându-se la etapa în care a survenit eşecul. Mihaela Chiss, legitimată la SCM Deva şi componentă a Lotului Naţional de cadete, a fost lideră în Grupa A de la categoria 44 kilograme, după ce a dispus de Gulsan Bay şi Seyma Yagli, ambele din Turcia, obţinând astfel dreptul de a lupta în semifinale. Judoka antrenată de Ramona Enache şi Mugurel Ciuşcă a fost la putere şi în penultimul act al competiţiei de la categoria sa, câştigând duelul cu Ozge Andic, (Turcia). Din păcate, Mihaela Chiss a cedat în finala cu Shahana Hajiyeva din Azerbaidjan. În urma acestui parcurs de calitate reuşit la „Cupa Europei”, sportiva de la SCM Deva se menţine pe locul 13 în topul mondial al categoriei sale.
Lidia Marin, de la CSS1 Bucureşti, cotată a fi pe locul doi mondial la categoria sa, a avut un parcurs sub potenţialul său real. Vicecampioană continentală la categoria sa de greutate în anul 2015, Lidia a câştigat lejer meciurile din Grupa A cu Ilknur Asci şi Esin Turkben, ambele din Turcia şi s-a calificat în semifinale. Lidia a luptat fără inspiraţie în duelul pentru accesul în finală şi a fost învinsă de Dilan Dogan (Turcia), care avea să câştige finala cu Bahar Inal, o altă reprezentantă a ţării gazdă. Lidia Marin s-a mobilizat în meciul pentru medalia de bronz şi a învins-o pe Gulnaz Gundogdu (Turcia), clasându-se pe locul trei.

Stagiu internaţional
Celelalte sportive din cadrul Centrului Naţional de la Deva prezente la competiţia din Turcia au avut rezultate mai modeste, fiind eliminate în tururile preliminare. Astfel, Maria Dumitru (ctg. 48 kg), Petronela Şincari (57 kg) şi Iulia Lambescu (63 kg) au fost învinse în turul doi, iar Ilinca Moroşanu (57 kg) şi Cătălina Topală (63 kg) au pierdut în turul trei, cu un pas înainte de accederea în semifinale. Toate sportivele din delegaţia României au participat luni şi ieri la un stagiu internaţional de pregătire desfăşurat în Antalya, alături de toţi ceilalţi participanţi la „Cupa Europei”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago