Categories: ActualitateFlash

Arestul finanţatorului FC Hunedoara a fost prelungit

Cristina Ghenea

Magistraţii au prelungit durata arestului pentru cei şapte bărbaţi trimişi în spatele gratiilor în dosarul fraudei de 20 de milioane de euro. Finanţatorul FC Hunedoara, Silvan Toma (foto), ceilalţi trei hunedoreni şi restul persoanelor arestate nu au avut nici o şansă de scăpare, instanţa respingându-le  cererile de înlocuire a pedepsei primite iniţial.

Le-a prelungit cu 17 zile
Întrucât pentru unii dintre suspecţii închişi, cele 29 de zile de arest ar fi expirat ieri, iar pentru ceilalţi, măsura ar fi urmat să expire în următoarele câteva zile, procurorii DIICOT au cerut judecătorilor prelungirea duratei de şedere a acestora în spatele gratiilor. Însă, pentru că Tribunalul Mehedinţi a dispus prelungiri de doar 15 zile, cei de la Crimă Organizată au formulat recurs, iar dosarul a fost trimis Curţii de Apel Craiova, pentru luarea unei decizii definitive. Astfel, arestul suspecţilor a fost prelungit diferit. Cătălin Spătaru a mai primit 30 de zile, Fănel Jianu şi Petre Măndoiu au mai primit câte 28 de zile, iar hunedorenii Silvan Toma, Ioan Tomuţă, Daniel Sîrbu şi Vasile Chiru au mai primit câte 17 zile. Pentru fiecare dintre aceştia şapte, măsura expiră în data de 23 aprilie.

Se calculează prejudiciul total
Potrivit şefului SCCO Mehedinţi, subcomisarul Petri Althamer, cercetările în dosarul fraudei continuă, iar în prezent, patru specialişti lucrează la efectuarea unei expertize, prin care să stabilească valoarea exactă a prejudiciului total. Reamintim că în februarie 2012, în urma unor descinderi efectuate în cinci judeţe, 34 de persoane vizate în acest dosar au fost ridicate de mascaţi şi duse la Mehedinţi, pentru audieri.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Este omul lui Mircea Ion Molot ,finantarea echipei era o masca pentru spalarea banilor.

  • nu e adevarat..Arion la bagat la inchisoare ca sa aliat cu Molot .. dar va plati Arion scump toate astea...

  • a facut omu ce a facut dar a dat drumu si la fotbal......daca nu se baga el....primaria nu tinea fotbalul pe linia de plutire...asa ca eu zic sa-i dea drumu si sa bage banii care-i face pe sub mana in corvinu"

  • silvan toma are afaceri de peste 10 ani.ati auzit voi tarziu de el,dar bani are de foarte mult timp.nu inseamna ca daca a luat o echipa de fotbal e omul cuiva.iar silvan e prieten foarte bun cu fiica si ginerele lui molot,dar afaceri intre ei nu exista!

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 zile ago