Categories: Actualitate

Arestat pentru că a încălcat obligațiile procurorului

Cercetat penal pentru violență do­mestică, un hunedorean a ajuns în arest preventiv după ce a ignorat cu intenție toate obligațiile impuse de procurori și instanța de judecată. Mai mult, bărbatul și-a continuat acțiunile ilegale prin care și-a terorizat soția și a ajuns după gratii.

S-a năpustit peste femeie
Procurorii Parchetului de pe lângă Ju­decătoria Deva au cerut instanței emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele suspectului, în­trucât acesta a a încălcat cu rea-cre­dinţă obligaţiile impuse în cadrul con­trolului judiciar dispus de procuror, respectiv aceea de a nu se deplasa la lo­cuința soției sale. Bărbatul este cer­cetat în mai multe dosare penale pen­tru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, ameninţare și chiar încălcarea ordinului de protecţie. ”În timp ce se afla la domiciliu, pe fondul unei situații conflictuale, suspectul a fost depo­se­dat de fiul său de cuțitul de bucătărie ce îl ținea în mână, însă în altercație, persoana vătămată a fost zgâriată pe mână, fiind cauzate suferințe fizice. Sus­pectul s-a deplasat la imobilul fe­meii, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecţie emis împo­triva sa, şi anume de evacuare tem­po­rară a pârâtului din locuinţa familiei, respectiv de a păstra o distanţă de 50 m faţă de reclamantă şi de locuinţa aces­teia. Mai mult decât atât, suspec­tul a pătruns în curte şi în casă, forţând uşa de termopan şi distrugând meca­nis­mul de asigurare. S-a dispus conti­nua­rea urmăririi penale faţă de sus­pect, pentru săvârșirea infracțiunii de ame­nințare, reţinându-se că a ame­ninţat-o pe femeie, că o să intre peste ea în casă, fapt ce i-a creat o stare de temere evidentă, având în vedere că ulterior, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 22.00, susnumitul s-a deplasat la locuinţa familiei, încălcând astfel şi măsura dispusă prin controlul judiciar. Organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ilia au dispus reținerea suspectului pe o pe­rioadă de 24 de ore. Organele de poliţie fuseseră sesizate în prealabil de către persoana vătămată prin servi­ciul SNUAU 112, reclamând că fusese ame­nințată în repetate rânduri cu acte de violență de soțul acesteia”, se arată în dosar. Judecătoria Deva a admis solici­tarea procurorilor și a dis­pus în­locuirea măsurii preventive a con­tro­lului judiciar luată faţă de in­culpat cu mă­sura ares­tării preventive. (M. Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Tupeu de nei­ma­gi­nat pentru un purtător de lămpaş. Obişnuit ani de zile cu ciordelile şi…

33 de minute ago

Încă o promisiune onorată de președintele Laurențiu Nistor. Încep lucrările de reabilitare a drumului care leagă municipiul Orăștie de Costești și Sarmizegetusa Regia

O veste extrem de bună înainte de săr­bă­torile pascale! O promisiune onorată din nou! Surpriză…

34 de minute ago

Bulina albă

Bogdan Mihăilă, tânăr pasionat de saxofon Pentru că a obținut trofeul ”Lira cu briliante” la…

35 de minute ago

Bulina neagră

Mihai B., recidivist Pentru că a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea după ce…

35 de minute ago

Tânăr jefuit de o damă de companie

Bărbatul din municipiul Vulcan a petrecut într-un bar din localitate, iar spre miezul nopții și-a…

38 de minute ago

Curtea de Apel Alba Iulia decide în dosarul polițistului prins cu mită

Ofițerul din cadrul Poliției Petroșani rămâne în arest la domiciliu au decis magistrații Curții de…

38 de minute ago