Categories: Sport

„Ar fi o mare performanţă ca echipa de fotbal Jiul Petroşani să promoveze în Liga a III-a“

Nicolae Gavrea

Respectând cu stricteţe regula de a nu deranja prea mult activitatea celor care revin la antrenamente după lunga perioadă de restricţie impusă de coronavirus, am căutat să aflăm câte ceva despre pregătirile pe care le desfăşoară şi sportivii de la cluburile din Valea Jiului. Am început cu CSM Jiul Petroşani, club aflat în subordinea primăriei din localitate şi de unde mereu au fost sportivi cu rezultate deosebite. Deci, un telefon urmat de o discuţie mai lungă cu prof. Radu Polifronie, preşedintele clubului amintit.

Reporter: Cum staţi cu pregătirea sportivilor?
Radu Polifronie: Am început şi noi treptat, în funcţie de cum s-au ridicat restricţiile. Întâi am dat drumul la CSM Jiul Petroşani, la partea de atletism parţial, la secţia de tenis de câmp, antrenamente afară pe terenurile de zgură, după cum ne-a permis vremea, vedeţi că plouă violent de atâta timp aici în Valea Jiului şi ne-a cam blocat activitatea pe care o desfăşurăm afară.
Apoi am început antrenamentele parţial la echipa de fotbal de Liga a IV-a, CSM Jiul Petroşani, unde băieţii au ieşit afară, s-au antrenat separrat, au lucrat câte doi, trei, în funcţie de recomandările MTS şi MS.
De câteva zile am reluat activitatea şi la celelalte secţii. La karate WKF, secţia pe care o coordonez,unde am început cu câte patru sau cinci copii, cu cei de la echipa de performanţă, cei care cochetează cu loturile naţionale şi chiar au fost în loturile naţionale. E în grupă Miruna Mălăuţă, cu care am participat la etapele de Premier League, pentru acumulare de puncte şi calificare la Olimpiada de la Tokyo. Dar, după trei luni de pauză, sau antrenament individual, este greu, foarte greu, să porneşti din nou. Imaginaţi-vă la ce nivel de pregătire eram la mijlocul lunii martie, când aşteptam să înceapă toate competiţiile naţionale sau internaţionale, şi la ce nivel suntem acum. Practic, o luăm de la zero.

Reporter: Ţinând cont de această perioadă în care sportivii s-au pregătit acasă, care cum au reuşit, au fost sportivi care au renunţat? Mă refer la sportivi din grupa dumneavoastră.
Radu Polifronie: Nu, la secţia mea nu au fost sportivi care au renunţat. Noi le-am făcut programe, pe care le transmiteam on line, pe un grup special format în cadrul grupei. Ei au lucrat acasă, ne-au trimis fotografii şi filmări de la aceste antrenamente. Cât de cât i-am ţinut, conectaţi, nu că ar fi ieşit cine ştie ce performanţă lucrând acasă, singuri. I-am ţinut conectaţi de la cei mici de 6 ani, care sunt în grupa de perspectivă sau de performanţă, până la cei mari, juniori, tineret, seniori, care au lucrat din propria conştiinţă deoarece ştiau că nu pot avea o asemenea pauză fără să se pregătească. Ei nici vara nu au avut o astfel de vacanţă, ei au cel mult o lună de vacanţă, după care îşi reiau pregătirea. Acum, după trei luni de restricţii, la noi, fiind sport de sală, de contact, e foarte greu să reporneşti activitatea.
Recent am văzut imagini de la o competiţie defăşurată în weekend în Serbia, nu ştiu dacă erau şi spectatori, dar arbitrii şi antrenorii purtau măşti iar sportivii intrau în contact unul cu altul, au făcut ambele probe, de kata şi kumite. Mai mult la final, se îmbrăţişau cu antrenorii, se felicitau etc. La noi, ne conformăm şi respectăm condiţiile impuse, lucrăm cu puţin sportivi, respectăm distanţarea socială, avem dezinfectant, termoscaner, ne pregătim.

Reporter: Federaţia de specialitate ce spune despre competiţiile de karate viitoare, cele naţionale?
Radu Polifronie: Încă nu avem comunicări oficiale în acest sens. Noi, antrenorii, mai vorbim pe un grup, mai discutăm, schimbăm impresii, fiecare cum se antrenează, pe unde, ce pot să facă, e diferit de la club la club. Unde sunt săli private se poate, unde sunt săli în şcoli nu ai voie. Dacă ieşi afară este ok, dar la noi plouă de mai mult timp şi deci nu reuşim să facem antrenamente şi nu putem să lucrăm. E zonă de munte la noi, e mai dificil,

Reporter: Ultima întrebare este despre echipa de fotbal, despre echipa CSM Jiul Petroşani, aflată în block start pentru a obţine titlul de campioană judeţeană şi să lupte pentru promovare. Nu cred că se vor mai disputa cele trei etape rămase din sezonul regular, dar are Jiul Petroşani sprijinul necesar pentru a ajunge la turneul de promovare şi apoi să promoveze în Liga a 3-a?
Radu Polifronie: Da, noi ne dorim acest lucru, avem sprijinul necesar. Este o implicare importantă a Primăriei municipiului Petroşani, a Consiliului Local, oraşul doreşte o revenire a echipei în Liga a treia. Ar fi o performanţă deosebită, în condiţiile şi la nivelul de susţinere financiară pe care îl avem noi la club. Ar fi o superperformanţă deosebită pentru fotbalul din Petroşani, să revină cu echipa Jiul Petroşani în Liga a treia.

Reporter: Vă mulţumesc pentru acest interviu şi vă doresc ca în curând să auzim de noi performanţe înregistrate de sportivii de la clubul fanion al Văii Jiului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

22 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

22 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

22 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

22 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

23 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

23 de ore ago