Categories: Eveniment

Aproape zilnic, se anunţă descoperirea de bancnote false în Valea Jiului . Psihoză publică sau adevăr?

Maximilian Gânju

Aproape în fiecare zi, săptămâna trecută, a fost înregistrată de poliţişti cel puţin o solicitare, prin care erau chemaţi să constate descoperirea unor bancnote susceptibile de fals.

La Vulcan, Lupeni ori Petroşani, au fost descoperite cele mai multe cazuri. Bancnotele de 100 de lei sunt şi cele mai multe ridicate de către oamenii legii, spre a fi trimise instituţiilor competente, pentru cercetări. Reprezentanţii SCCO Hunedoara spun că nu este un fenomen şi nu se poate vorbi de bani falşi, până când nu există şi o confirmare a specialiştilor, respectiv bancnotele susceptibile de fals să fie expertizate de către BNR. Totuşi, până când aceşti bani sunt expertizaţi şi apar concluziile necesare poliţiştilor, Banca Naţională a României a trimis, săptămâna trecută, către toate unităţile bancare din ţară, o avertizare prin care arăta că la BNR au ajuns bancnote în lei falsificate.
Reamintim că falsurile din Valea Jiului au fost descoperite chiar în ziua în care DIICOT Oradea a descins la o tipografie clandestină a mafiei din Italia, unde se tipăreau bancnote false în euro. Informaţiile oferite de anchetatori arată că nu doar euro au fost falsificaţi la Oradea, ci şi alţi bani, chiar dacă nu sunt nominalizate valutele falsificate.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean