Aproape patru milioane de lei, în plus, la bugetul Hunedoarei

Volodia Macovei

La Hunedoara, municipalitatea a operat o rectificare a bugetului, cu 3,79 milioane de lei. Banii au fost distribuiţi pentru mai multe achiziţii, plăţi şi investiţii, la Castelul Corvinilor, Grădina Zoologică, dar şi la şcolile din municipiu.

Ecran electric şi sonorizare la Castel
Rectificarea bugetului local al municipiului Hunedoara, aprobată în ultima şedinţă de Consiliu Local, este în valoare de 3.796.000 lei, atât la partea de venituri, cât şi la partea de cheltuieli şi virări de credite în cadrul acestora. Această sumă suplimentară provine din venituri încasate în plus faţă de cele programate.
O schimbare de destinaţie operată cu această ocazie este la achiziţiile programate la Castelul Corvinilor. Astfel, 120.000 de lei, tăiaţi de la achiziţionarea unui chioşc de bilete şi sistem automat de taxare, au fost împărţiţi în două, 60.000 de lei fiind alocaţi pentru achiziţionarea unui ecran electric şi ceilalţi 60.000 de lei, pentru achiziţionarea unei staţii de sonorizare la Castelul Corvinilor.

Pistoale la Zoo
De asemenea, pentru  continuarea obiectivului de investiţii „Proiectare specializată SF +PT+DDE şi lucrări de extindere reţea alimentare apă, reţea canalizare, instalaţii de pompare şi reabilitare stradală în municipiul Hunedoara”, s-a făcut suplimentarea cu 1,3 milioane de lei, iar 170.000 de lei au fost prevăzuţi pentru achiziţionarea unui reciclator de asfalt.
Grădina Zoologică din Hunedoara a cerut municipalităţii şi a primit 15.000 de lei, din care se vor cumpăra pistoale cu dioxid de carbon pentru uz veterinar.
La învăţământ, 105.500 lei au fost puşi pentru plata navetei cadrelor didactice, suma fiind împărţită proporţional fiecărei unităţi de învăţământ.

Bani pentru vânătoarea de insecte
Alte alocări mai importante ar fi pentru deplasarea grupului de dans „La Fiesta”, de la Clubului Copiilor din Hunedoara, la „Gala de dans internaţional” din Argenteuil (Franţa), pentru monitorizarea şi asigurarea pazei şi a transportului de valori, precum şi pentru întreţinerea terenurilor de joc pentru competiţiile oficiale din cadrul Complexului Sportiv „Michael Klein“, pentru buna desfăşurare a activităţii în cadrul Serviciului Public Bazinul de Înot, dar şi pentru servicii de dezinsecţie şi deratizare la nivelul municipiului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

6 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

6 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

6 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

6 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

6 ore ago