Categories: Comunitate

Aproape 500 de hunedoreni vor bani prin Programul „Casa Verde”

Cristina Ghenea

Peste 400 de hunedoreni interesaţi de programul „Casa Verde” din acest an şi-au depus dosarele pentru a obţine fonduri nerambursabile pentru instalarea panourilor solare şi a centralelor termice.


În doar patru săptămâni, 375 de locuitori ai judeţului Hunedoara şi-au depus dosarele pentru a primi cei 8 sau 6.000 de lei, acordaţi pentru instalare de pompe de căldură, respectiv pentru panouri solare şi centrale care funcţionează cu deşeu lemnos. Pentru că solicitările au fost multe, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara a hotărât să prelungească perioada de primire a dosarelor, şi astfel, încă 97 de cereri au fost depuse, după epuizarea celor 2.240.268 lei, alocaţi iniţial judeţului Hunedoara.     
Potrivit Georgetei Barabaş, directorul APM Hunedoara, cei 97 de hunedoreni au fost trecuţi pe o listă de aşteptare şi au şanse să primească finanţare dacă la redistribuirea fondurilor între judeţe se va suplimenta suma iniţial alocată. „Peste 380 dintre cei care şi-au depus dosarele au solicitat finanţare pentru instalarea panourilor solare, în timp ce 81 de persoane doresc instalarea unor centrale termice pe deşeu lemnos, iar şapte hunedoreni vor să-şi instaleze pompe de căldură”, a mai adăugat Georgeta Barabaş.

MesagerulHunedorean