Categories: Comunitate

Aproape 4.000 de locuri pentru elevii claselor pregătitoare

Loredana Goangă

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare a debutat la începutul acestei săptămâni cu publicarea locurilor disponibile la noi în judeţ, dar şi cu publicarea perioadei de evaluare a dezvoltării psihosomatice a micuţilor care urmează să fie înscrişi în această clasă.

Peste 150 de clase
„La nivelul întregului judeţ, în anul şcolar 2014-2015, pentru clasa pregătitoare se va forma un număr de 160 de clase, care vor cuprinde aproximativ 3.900 de locuri. Putem spune, cu siguranţă, că numărul de locuri este mai mult decât suficient, având în vedere că la ultima recenzare au reieşit 3.500 de copii”, a declarat Marta Mate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.
Prima etapă a înscrierilor se va desfăşura în perioada 24 februarie-14 martie, părinţii având posibilitatea de a completa cererile tip fie online, fie la sediul unităţii de învăţământ. Aceasta se va încheia pe 22 martie, atunci când şcolile vor afişa lista copiilor înmatriculaţi, dar şi numărul de locuri rămase libere. Cea de-a doua etapă a înscrierilor va avea loc începând cu data de 25 martie, până pe 4 aprilie.

Direct în clasa I
Potrivit aceluiaşi purtător de cuvânt, copiii care anul trecut nu au urmat cursurile clasei pregătitoare vor fi înscrişi direct în clasa I, deoarece acum au, sau cel puţin se apropie de vârsta de şapte ani.
În ceea ce priveşte şcoala aleasă, părinţii au dreptul să îşi înscrie copilul la orice unitate de învăţământ din oraş, însă, trebuie să ştie că riscă să nu le fie acceptată solicitarea, întâietate având micuţii care aparţin teritorial de şcoala respectivă.
În anul şcolar 2013-2014, în judeţul nostru au fost alocate circa 4.000 de locuri pentru clasa pregătitoare, dintre care numai 3.202 au fost ocupate.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago