Apostilă pentru animalele de companie

Întrebare: Guvernul a dat o Ordonanţă de Urgenţă prin care proprietarii sunt obligaţi să le implanteze animalelor de companie sub piele, pe lângă microcip, câte o apostilă, ca să poată fi monitorizate în permanenţă, în cazul în care stăpânii le abandonează şi care va costa peste 400 de lei. Ce părere aveţi despre această ordonanţă?

Iulia Mihăiasa, 16 ani, elevă, Deva:
Nu mi se pare normal ca pe lângă CIP-ul pe care i l-am pus, să-i mai pun şi apostilă. Eu am grijă de câinele meu şi nu-l las să umble pe străzi, aşa că nu va avea nevoie să fie supravegheat.

Cătălin, 32 ani, liber profesionist, Deva:
Nu ştiu dacă este un lucru bun sau nu ca animalele de companie să fie supravegheate cu apostila aia, eu, unul, nu ştiu cum voi proceda dacă voi avea un câine. Cine vrea, oricum are grijă de animalul lui. La mine la bloc sunt şapte persoane care pupă câinii din faţa blocului ca pe icoane. Dacă i-aţi vedea cum arată… Sunt daţi cu gel şi spray, să moară cangurii!

Iustin Todea, 18 ani, elev, Deva:
Vreţi să spuneţi că apostila va fi introdusă în organismul animalului? Intenţia nu mi se pare rea, doar că e prea costisitoare. Cine îşi cumpără un animal nu cred că-l va abandona.

Florin Ivan, 18 ani, elev, Deva:
Nu am o părere foarte bună despre această iniţiativă. Am animal de companie şi nu prea sunt de acord să-i pun apostilă.

Ciprian Diaconescu, 36 ani, bucătar, Deva:
Nu am animal de comanie şi nu prea pot să vă dau o părere. Nu ştiu în ce constă apostila asta. O fi bine sau rău, ei ştiu.

Nicolae Stancu, 84 ani, pensionar, Deva:
Apostila se pune unde trebuie, nu la câini. Este o semnătură care se pune pe acte oficiale sau alte documente. A fost o capcană, aşa-i?

Apostilă = însemnare sau hotărâre (de obicei a şefului unei administraţii publice) notată pe o petiţie, pe un raport sau pe alt fel de act oficial; semnătura pusă pe un asemenea act. (Conform DEX)

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago