<

Apel de înscriere în proiectul „ROSE – Paşi spre succes“

2 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Magdalena Şerban

Conducerea Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza“ din Geoagiu face un apel de înscriere în grupul ţintă al Proiectului „ROSE – Paşi spre succes“, în cadrul căruia sunt vizaţi elevii claselor IX-XII.
„Completarea cererilor de înscriere se face de către părinte la secretariatul şcolii sau profesorul diriginte. În baza programului educaţional ROSE, materiile de interes pentru care se realizează pregătire suplimentară pentru Bacalaureat sunt Română, Matematică, Biologie, Geografie, TIC, Franceză şi Engleză, iar termenul-limită de depunere a cererilor este ziua de vineri, inclusiv. Deoarece a IX-a este o clasă de început, e necesară înscrierea, ceilalţi (X-XII) mergând în continuare în aceleaşi condiţii ca şi în anii trecuţi. Estimativ, sunt circa 70 de elevi care frecventează, anual, cursurile aferente proiectului. Drept urmare, şi gradul de promovabilitate la BAC a fost mai mare în anul acesta, comparativ cu cei precedenţi, ajungând la 43 la sută. Liceenii care au înregistrat note mai mari au fost de la Tehniciar-Veterinar, faţă de Tehnician-Activităţi economice ce au triumfat în alţi ani, acum resimţindu-se aplicabilitatea primilor amintiţi în programul de pregătire suplimentară. Orarul este prestabilit şi nu afectează cursurile normale de şcoală“, a afirmat profesorul Octav Cismaşiu (foto), directorul adjunct al Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.
Potrivit acestuia, ROSE se desfăşoară în baza unui grant european ce însumează 100.000 de euro, instituţia de învăţământ fiind beneficiar. Se întinde pe patru ani, implicând şi anul viitor.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă, 3.10.2019

George Artur Găman,  directorul general al Insemex Petroşani Pentru că aduce la Petroşani numeroşi cercetători din întreaga lume la un...

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, în 18 octombrie

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi în data de 18 octombrie,...

Gura lumii, 3.10.2019

Se strânge laţul pentru un afacerist din zona purtătorilor de lămpaşe. Individul şi-a făcut de cap cu bâta, ca să...

Închide