Comunitate

Apa Prod Deva, pregătită pentru atragerea de noi fonduri europene

04 victor-arion-2Natalia Bumbac

SC Apa Prod SA Deva se pregăteşte pentru atragerea de noi fonduri europene din exerciţiul financiar 2014 – 2020. Asta, după ce a reuşit să implementeze o serie de proiecte finanţate din bani europeni, constând în reabilitarea, extinderea şi modernizarea reţelei de apă potabilă şi uzată în localităţile din nordul judeţului.

Contract pentru asistenţă tehnică
Astfel, conducerea societăţii de apă şi canal din Deva a demarat procedurile pentru încheierea unui contract de consultanţă în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene în exerciţiul financiar 2014 – 2020. Este vorba de licitaţia organizată pentru câştigarea contractului de prestări servicii denumit: „Asistenţă tehnică pentru pregătirea Aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Hunedoara, în perioada 2014-2020”. Potrivit SC Apa Prod SA Deva, licitaţia se află în etapa de finalizare, în cursul lunii octombrie, urmând să fie semnat contractul cu câştigătorul acesteia.

Apă prin conducte, pentru localităţi rurale
Pentru următorii ani, SC Apa Prod SA Deva îşi propune să obţină finanţare europeană pentru a continua modernizarea sistemului de alimentare cu apă în localităţile pe care le deserveşte, dar şi extinderea reţelei în alte localităţi. „Printre lucrările în sistemele de alimentare cu apă care se vor analiza de către echipa de asistenţă tehnică sunt cele de extindere a sistemelor de alimentare cu apă în zone fără acoperire sau cu furnizare intermitentă a apei, inclusiv măsuri de control a poluării. De asemenea, avem în plan lucrări de reabilitare a componentelor existente ale sistemelor de alimentare cu apă cu risc important asupra sistemului şi implicit asupra sănătăţii umane. Mai mult de atât, este nevoie de înlocuirea unor componente ale sistemului de alimentare cu apă, deoarece sunt depăşite. Lucrările se vor adresa sistemelor de alimentare cu apă care deservesc localităţi cu un număr minimum de 50 locuitori, dar ca excepţie, cu justificări solide, se pot accepta la finanţare şi zone, localităţi sau sisteme care deservesc mai puţin de 50 de locuitori. În ambele situaţii, investiţiile trebuie să se încadreze în valoarea specifică maximă de 1.000 de euro pentru o persoană”, arată ing. Victor Arion (foto), directorul general al Apa Prod SA Deva. Potrivit aceleiaşi surse, pe lângă lucrările de alimentare cu apă planificate a fi executate din fonduri europene, există o serie de proiecte care vizează reţeaua de canalizare, care de asemenea vor fi analizate de către echipa de asistenţă tehnică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura