Apa Prod Deva continuă proiectele finanţate din fonduri europene

Natalia Bumbac

SC Apa Prod SA Deva se pregăteşte de accesarea fondurilor europene din exerciţiul financiar 2014-2020, finanţare care va fi folosită în vederea definitivării programului investiţional pe termen mediu şi lung, derulat de operatorul de apă şi canalizare din nordul judeţului.
În acest sens, Apa Prod Deva a elaborat cu ajutorul consultantului SC Ramboll South East Europe SRL, Master Planul revizuit şi actualizat, privind extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Hunedoara. Scopul acestui Master Plan este de a identifica şi prioritiza nevoia de investiţii pentru a obţine la nivel judeţean şi regional, la cele mai mici costuri, servicii de apă potabilă şi apă uzată conforme cu directivele Uniunii Europene şi cu angajamentele României faţă de organismele europene.

A fost finalizată procedura de achiziţie
Potrivit datelor furnizate de Apa Prod Deva, în data de 19 noiembrie 2015 a fost finalizată procedura de achiziţie publică în scopul atribuirii contractului de servicii „Asistenţă tehnică pentru pregătirea Aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Hunedoara, în perioada 2014-2020”. Activităţile în cadrul contractului de servicii cuprind elaborarea studiului de fezabilitate şi a unui plan de coordonare cu alte reţele sau construcţii de pe amplasamentul lucrărilor. De asemenea, va fi întocmită o analiză privind costurile şi beneficiile investiţiei, dar şi documentaţia aferentă procedurii de evaluare a impactului lucrărilor asupra mediului. Un alt punct din contractul de asistenţă tehnică va fi întocmirea studiului privind descărcările de ape uzate industriale şi a gestionării nămolului.
Contractul mai prevede acordarea de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe durata execuţiei lucrărilor, în conformitate cu Legea 10/1995 privind calitatea lucrărilor în construcţii. Această etapă va include şi elaborarea dispoziţiilor de şantier, a detaliilor de execuţie şi a proiectelor de adaptare la teren, cu asigurarea examinării acestora de către verificatori tehnici atestaţi. Întocmirea acestei documentaţii este un pas premergător depunerii cererii de finanţare a proiectului din fonduri europene la organismul intermediar competent.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago